Virusscanner op je router en via de provider

Een virus op je computer kan het meest vervelende zijn wat een computer eigenaar kan overkomen. Een virus kan ook nog eens zeer hardnekkig zijn en zelfs je hele computer laten crashen. Daarom zou het ideaal zijn als je, voordat een virus je computer bereikt, hij gedetecteerd wordt. Daarmee creëer je een dubbele verdedigingslinie en is je computer nog beter beschermd. Het fijne is dat dit al bestaat, in dit artikel daarom welke router dit al heeft en wat je verder kan doen om je computer en laptop te beschermen.

ASUS Router

ASUS heeft een router gemaakt die naast zes antennes, en dus een waanzinnig bereik heeft, ook een virusscanner bevat. Deze virusscanner heet AiProtecion Trend Micro en werkt als volgt: het beschermt de gateway tijdens actief gebruik tegen onveilige dingen. Dit doet het samen met WRS en DPI die je constant beschermen tegen gevaarlijke sites. Daarnaast heb je ook minder last van cyberdreiging, denk hierbij aan dingen als schadelijke websites, malware of überhaupt zwakheden in het systeem. Dat is niet alles, als jouw netwerk te maken krijgt met cyberdreiging of als er verdacht gedrag wordt vertoond dan krijg je een waarschuwing. Op deze manier ben je extra goed beschermt en het virus meestal een stap voor.

Bescherming van providers

Verschillende providers in Nederland hebben hun eigen veiligheidspakket. Providers die dit aanbieden zijn: KPN, Telfort, Ziggo, Tele2, XS4ALL en Caiway. Beniewd welke van deze providers beschikbaar is op jouw adres? Maar een internet vergelijking!

KPN

KPN biedt KPN Veilig. Het zorgt ervoor dat jouw computer beschermt is tegen pop-ups, virussen en spyware.Het spreekt wellicht voor zich dat er een virusscanner in het pakket zit en het zogenaamde Veilig Browsen dat beschermt tegen websites die jouw persoonlijke gegevens willen stelen of die malware willen verspreiden. Dat is niet het enige wat je krijgt bij KPN Veilig, je krijgt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om ouderlijk toezicht te installeren, dan worden websites en resultaten gescand op seks, geweld en grof taalgebruik. Helemaal handig; je kan wanneer je je toestel kwijt bent of als hij gestolen is traceren! Op afstand kan je zelfs dingen vergrendelen of verwijderen.

Veiligheid is niet alleen een schone computer, het is ook een gevoel. Vervelende en/of ongewenste belletjes kunnen aan een onveilig gevoel een grote bijdrage leveren. Daar hebben ze bij KPN ook aan gedacht, je kan namelijk nummers blokkeren in je bel geschiedenis en in je contactenlijst.

Vanaf 1 juli zit KPN Veilig standaard bij jouw pakket!

Telfort

Telfort heeft net als moederbedrijf KPN een veiligheidspakket genaamd Telfort Veilig. Hierbij zit ook een antivirus en een anti-spam programma, hierdoor kan je bijvoorbeeld veilig internetbankieren en zijn al jouw belangrijke gegevens goed beschermt. Het wordt ook goed beschermt doordat er een firewall bij zit, die ervoor zorgt dat indringers geweerd worden van je internetverbinding. Net als bij KPN Veilig heeft Telfort Veilig het zogenaamde Browsing Protection, jouw persoonsgegevens zijn dus goed beveiligt.

Telfort Veilig kan je installeren op 3 apparaten, op pc’s, laptops, tablets of smartphones. Je een maand een soort proeftijd, na die maand mag je het dagelijks opzeggen. Per maand kost het €5,-.

Ziggo

Ziggo geeft bij ieder pakket altijd Internetbeveiliging Basis. Dit is een product van F-secure, het kan virussen herkennen en verwijdert ze dan automatisch. Doordat ze het standaard bij ieder pakket doen bieden ze het gratis aan.

Als je je computer en gegevens liever nog strenger beveiligt hebt dan kan je kiezen voor Internetbeveiliging Uitgebreid van F-secure. Dan worden 3 pc’s beschermt tegen virussen en spyware. Het kost €3,95 per maand is ook maandelijks opzegbaar.

Tele2

Bij Tele2 heet hun beschermingspakket Veilig Internet en dit krijg je de eerste vijf maanden gratis als je het aanschaft.

Met dit pakket kan je 3 pc’s online bescherming bieden. Net als bij Telfort en KPN houdt dit pakket ook in dat er een anti-viruspakket, Browsing Protection en ouderlijk toezicht.

Het zit niet standaard bij een internetpakket en is maandelijks opzegbaar. Het kost maandelijks €4,-.

XS4ALL

Net als Ziggo heeft XS4ALL standaard F-secure beveiliging bij al hun internetpakketten. Het zorgt ervoor dat jouw inloggegevens niet gestolen kunnen worden of dat cybercriminelen een sessie overnemen. Anders dan bij Ziggo heeft XS4ALL geen upgrade mogelijkheid voor het veiligheidspakket, ze bieden al het optimale aan.

Caiway

Caiway heeft 3 verschillende veiligheidspakketten genaamd Veilig Internet 1, Veilig Internet 3 en Veilig Internet 6. Ze geven op hun site niet weer wat dit precies inhoudt maar wel geven ze de prijzen weer. Veilig Internet 1 kost €2,50 per maand en is de eerste twee maanden gratis. Veilig Internet 3 kost €5,- per maand en Veilig Internet 6 kost €7,50 per maand. Als je een pakket wilt afsluiten bij Caiway en geïnteresseerd bent in een extra veiligheidspakket dan is het handigst om persoonlijk contact met hen op te nemen om zo te kijken welke het beste bij jou past.