Weekendje Ardennen? Tips & tricks!

Ben je op zoek naar een toffe vakantiebestemming voor een weekendje weg? Wellicht zijn de Ardennen in België het overwegen waard! De Belgische Ardennen worden door veel vakantiegangers als bijzonder plezierig ervaren. Niet alleen is de Belgische bevolking gastvrij, ook is het aanbod aan vakantiehuizen in de Ardennen relatief groot. Zo vind je altijd een bungalow die past bij je gezin en de persoonlijke wensen die je hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een groot bungalowpark met een zwembad? Een vakantiehuis met een los, eigen zwembad? Enzovoorts. In dit artikel geven we je tips en tricks om je vakantie in de Ardennen nog leuker te maken.

Een geschikte bungalow of vakantievilla vinden
In de Ardennen vind je, net als in de Nederlandse natuurgebieden, verschillende bungalowparken. Het voordeel van een bungalowpark is dat je van meer privacy geniet dan op een camping. Aan de andere kant is het bungalowpark doorgaans duurder, hebben je kinderen minder snel vriendjes om mee te spelen, enzovoorts. In de herfst of winter is kamperen vaak een minder goed idee, doordat het in deze seizoenen relatief koud is in de Ardennen. Door je bungalow al vroeg in het jaar te reserveren profiteer je van scherpe prijzen, extra kortingen en een ruime keuze.

Vakantievilla huren met binnenzwembad
Een alternatief voor een bungalow op een vakantiepark kan een losse vakantievilla zijn. Er zijn op internet verschillende platforms te vinden, waarop woningbezitters hun vakantiewoning te huur kunnen aanbieden aan geïnteresseerde toeristen. Het voordeel van een vakantievilla is dat zo’n villa ruimte genoeg biedt voor grote gezinnen of meerdere gezinnen. Daarbij zijn sommige van deze villa’s voorzien van een eigen binnenzwembad. Welk kind heeft daar niet van gedroomd?

Neem je fiets en wandelschoenen mee naar de Ardennen
Om je verblijf in de Ardennen nog leuker en vooral actiever te maken, kan het slim zijn om je wandelschoenen en fiets mee te nemen. In de Ardennen vind je talloze wandel- en fietsroutes! Variërend van een simpele, korte route over een vlak terrein, tot veel uitdagendere en heuvelachtige tochten. Kijk voor je vertrek naar de Ardennen alvast op het internet naar een geschikte route voor je niveau, ervaring en type fiets. Met een stadsfiets zal je immers niet off-road willen gaan! Iets wat met een mountainbike wel erg leuk kan zijn. Ook in de Ardennen zelf zal je verschillende plekken vinden om fietsen te huren, als je deze zelf niet meegenomen hebt.