CloudSecured introduceert beveiligde cloud oplossing met ESET NOD32 in Nederland

  • Bron (c) 2012, VirusAlert

DoNOD32, Nederlandse distributeur van ESET NOD32 internet beveiligingssoftware gaat de samenwerking aan met CloudSecured, de eerste aanbieder van secured cloud oplossingen in Nederland, om aan de behoefte van de markt te voldoen.

Bedrijven wagen zich momenteel aan de overstap naar Cloud computing. Echter zijn er ook veel organisaties binnen het MKB-segment die twijfelen over het overstappen naar de cloud, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door DoNOD32 Nederland onder haar reseller netwerk. Beveiliging speelt hierin een grote rol.

Nienke Ryan, managing director van DoNOD32: “Organisaties willen graag cloud computing toepassen, want zij zien de voordelen zoals lagere kosten en hogere productiviteit. Bedrijven die in staat zijn hun productiviteit te verhogen, zijn in staat om dingen te doen die zij anders niet in staat geweest zouden zijn te doen. Dat geeft hun een extra concurrentie voordeel. De inzet van technologie is noodzakelijk om te groeien en de concurrentie aan te gaan met andere maar ook met de grote spelers binnen de sector. Maar toch zijn organisaties vaak nog huiverig: hoe weet je nu zeker dat cruciale bedrijfsdata goed beveiligd zijn? Wanneer je cloud computing qua beveiliging op de juiste wijze benadert, dan kun je profiteren van alle voordelen van online diensten en je organisatie verder ontwikkelen.”

Cloud computing verandert de manier waarop IT-diensten aan een organisatie worden geleverd. Deze veranderingen bieden een groei in mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld beheervoordelen, flexibiliteit, productiviteit en kostenbesparingen.

Van belang is, wanneer je gebruik gaat maken van cloud computing, dat je de juiste beveiligingsvoorzorgsmaatregelen neemt en het risicomanagement goed geregeld is. Nienke Ryan: “We zien de verschuiving naar de cloud plaatsvinden, maar er wordt onvoldoende gedacht aan de beveiliging en hoe deze effectief kan worden ingericht. Dit is het moment om het MKB een oplossing te bieden, zodat zij de technologie kunnen gebruiken om te groeien en de twijfels met betrekking tot security weg te nemen.”

CloudSecured
CloudSecured, security kennisexpert met de focus op cloud, start met een SecaaS (Security as a Service) pakket van antivirus en antimalware van ESET NOD32. Daarmee gaat het een samenwerking aan met DoNOD32 Nederland, distributeur van ESET NOD32 beveiligingssoftware. De focus ligt op het beveiligen van cloud data door middel van ESET NOD32 bescherming, met nieuw samengestelde security pakketten voor bedrijven met meer dan 25 werkstations of servers.

CloudSecured levert zorgvuldig geselecteerde cloud services, die allen beveiligd worden verleend. Bij veel concurrenten lijkt de security ondergeschikt aan onder andere de prijs. CloudSecured wil deze visie verleggen met de kennis van security en hiermee aantonen dat een beveiligde cloud oplossing ook tot de mogelijkheden behoort. Nienke Ryan: “Wij bieden een totaalpakket aan services, waarmee de klant totaal in de cloud kan werken, e-mailen en zijn data veilig wordt opgeslagen. 70% van de zakelijke markt wil weten waar de data wordt opgeslagen. Met datacenters in Nederland met alle rechten binnen de Nederlandse regelgeving bieden wij volledige transparantie.”

“Cloud computing vereist een andere kijk vanuit het beveiligingsaspect, maar zal in de toekomst waarschijnlijk de meest beveiligde en vertrouwde werkomgeving zijn. Door bijvoorbeeld de pc te gebruiken als eindstation van een cloud-omgeving, zullen er geen unpatched werkstations meer voorkomen. Zo kunnen deze machines niet gebruikt worden voor het versturen van virussen en wormen”, zegt Pascal Piekar van CloudSecured.

CloudSecured is gevestigd in Sliedrecht, en is samengesteld uit een team met ervaring in de software beveiligingsbranche.