Cyberaanval treft Rabobank internetbankieren

  • Bron (c) 2011, VirusAlert

De Rabobank is slachtoffer van een cyberaanval. Internetbankieren is daardoor slechts zeer beperkt mogelijk. Klanten die op de site klikken op internetbankieren krijgen een wit scherm te zien.

Op de website schrijft de Rabobank dat het computernetwerk momenteel te maken heeft met een zeer groot aanbod van netwerkverkeer wat mogelijk te maken heeft met een aanval in de vorm van een DDOS. Verdere analyse van het probleem vindt plaats en diverse maatregelen worden getroffen teneinde de dienstverlening zo spoedig te herstellen. De bank benadrukt dat er op geen enkele wijze sprake is van inbreuk op de bancaire systemen en klantgegevens.

Bij DDoS-aanvallen bestoken partijen een site met grote hoeveelheden nutteloze informatie waardoor het netwerk vastloopt en de site uiteindelijk niet meer te bereiken is. „Veel van onze klanten ondervinden hier hinder van. We zijn hard aan het werk om het te herstellen en gaan aangifte doen bij de politie”, aldus de zegsman. Wie er achter de aanvallen zit, kon hij nog niet zeggen.

Wanneer het probleem is opgelost, is nog onbekend.