Cybercrimineel omzeilt virusscanner voor 15 euro

  • Bron (c) 2011, VirusAlert

Er zijn inmiddels heuse ‘webwinkels’ voor cybercriminelen waar ze hun kwaadaardige software kunnen laten versleutelen en aanpassen zodat virusscanners de malware niet herkennen. Beveiligingsbedrijf Trusteer ontdekte naar eigen zeggen een nieuwe groep die cybercriminelen allerlei diensten aanbiedt. Het gaat naast het verzorgen van infecties, ook om polymorfische encryptie en de garantie om niet door virusscanners te worden gedetecteerd.

Voor de encryptie wordt een bedrag tussen de twintig en veertig euro gevraagd. Om detectie door anti-virus software te voorkomen moeten klanten vijftien euro voor één week betalen. Een zelfde bedrag wordt ook door een andere aanbieder gevraagd. Die rekent vijftien euro per bestand, maar geeft het geld terug als een virusscanner de malware toch detecteert.

“Sommige malware-diensten zoals het controleren door virusscanners worden gemeengoed, waardoor cybercriminelen hun diensten moeten consolideren en nieuwe diensten moeten aanbieden om competitief te blijven”, zegt Amit Klein