Doe-het-zelf beveiliging voor de particuliere PC-gebruiker

  • Bron (c) 2004, VirusAlert

ComputerVeilig lanceert CD-rom waarmee particulier op eenvoudige wijze leert omgaan met beveiligen eigen PC.

Vanaf vandaag is er een CD-rom op de markt waarmee ook de niet-professionele gebruiker de eigen PC kan voorzien van beveiligingssoftware. Met de CD-rom kan de particulier, maar ook de kleine zelfstandige, zelf aan de slag met het controleren van de PC op virussen en spyware en kan men zelfstandig software installeren om bedreigingen als spam, hackers, spyware en virussen tegen te gaan.

De CD-rom bestaat uit drie delen.

In het eerste deel wordt de gebruiker eenvoudig uitgelegd wat de belangrijkste bedreigingen zijn, hoe men deze kan herkennen en wat men ertegen kan doen.

In dit deel zijn tevens van verschillende bekende leveranciers ‘trial versies’ van softwarepakketten opgenomen die men gratis mag proberen gedurende 30 dagen of langer.

In de delen 2 en 3 kan de gebruiker aan de hand van gedetailleerde instructies stapsgewijs acties ondernemen zonder zelf diepgaande kennis van de PC of software te hoeven hebben. Deel 2 kan ingezet worden om via online scanners snel de PC te controleren op virussen of spyware of om de algehele ‘staat van beveiliging’ van de PC te beoordelen. Daarin wordt men stap voor stap begeleid via zogeheten ‘cue cards’.

Het derde deel helpt de gebruiker op dezelfde wijze een virusscanner, een spamfilter, een anti-spywarepakket en een firewall te installeren. ComputerVeilig zet hiervoor goed functionerende gratis software in. Het doel hiervan is om elke gebruiker de kans te geven zonder hoge uitgaven de eigen PC van een standaard beveiliging te kunnen voorzien.

Het product wordt voorlopig op exclusieve basis verkocht via winkelwijs.nl voor een bedrag van 14,95 euro (inclusief BTW). De prijs is doelbewust laag gehouden om het product toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

De CD-rom krijgt de naam “ComputerVeilig – leer uw PC vrij houden van hackers, spam, spyware en virussen” mee.

Relevante links:

* CD-rom ComputerVeilig

* website ComputerVeilig