Eerste retail implementatie van Hacker Safe bij Kleertjes.com

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Veel consumenten staan nog altijd terughoudend tegenover online betalen of het afgeven van privacy gevoelige informatie via het internet. (bron: Ernst & Young ICT Barometer 17 maart 2005)

Voor consumenten is het gebruik van een beveiligde verbinding (SSL) en/of van een veilige internetkassa zichtbaar. Wat echter niet kan worden getoond is de beveiliging van de rest van de internetomgeving.

Bijna dagelijks wordt er melding gemaakt van nieuw gevonden beveiligingslekken en de dynamiek van een webwinkel brengt nog eens met zich mee dat wijzigingen onverwachte beveiligingsrisico’s kunnen veroorzaken.

kleertjes.com lost dit nu op door haar systemen dagelijks te laten scannen door HACKER SAFE. Alleen bij het goed doorlopen van de testen wordt het HACKER SAFE logo op de website getoond. Dit logo is geen statisch gif-plaatje maar een dynamisch gegenereerde image die met de dagelijkse scan (op port-, netwerk- en applicatieniveau) “verdient” moet worden. Dagelijks worden de testen aangepast aan nieuwe beveiligingslekken.

Meer informatie:
* Hacker Safe / B2U
* Kleertjes.com