Eigen online televisie met XS4ALL

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Zelf TV uitzenden op internet. XS4ALL abonnees kunnen voortaan hun eigen programma’s, films of webcam-beelden vertonen. XS4ALL is de eerste provider in Nederland die op grote schaal uitzendfaciliteiten biedt. Personal Livestream past volgens de provider in de huidige ontwikkeling waarbij internetters zelf vraag & aanbod bepalen.

Personal Livestream is bijzonder geschikt voor het uitzenden van zelfgemaakte films of radio, persconferenties en bedrijfspresentaties. Maar ook voor een vakantievideo, verjaardagsfeest of de beelden van een webcam. Met Personal Livestream kunnen zowel live als eerder opgenomen beeld- en geluidsfragmenten uitgezonden en bekeken worden.

Iedereen met een DSL verbinding van XS4ALL kan kosteloos gebruik maken van Personal Livestream. Bijzonder aan deze dienst is dat een onbeperkt aantal XS4ALL abonnees met DSL kan kijken en luisteren, terwijl dit slechts eenmaal effect heeft op uw bandbreedteverbruik. Dit geldt ook voor de vijf
streams die u daarnaast buiten het XS4ALL domein kunt opzetten. U kunt uw DSL verbinding dus blijven gebruiken voor andere zaken.

XS4ALL heeft twee jaar geëxperimenteerd met deze dienst onder de naam Personal Webcast. Gedurende deze periode zijn er uitzendingen verzorgd door vele klanten met zeer uiteenlopende onderwerpen, maar ook door lokale en regionale radio- en televisiestations.