Ergernis reparaties Microsoft groeit

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

IT-specialisten raken steeds meer gefrustreerd door de vele reparaties die Microsoft uitbrengt voor beveiligingslekken in zijn besturingssystemen en servers. Russ Cooper, hoofdredacteur van de website NT BugTraq, vindt dat Microsoft slechts een betrouwbare methode voor reparaties moet aanbieden, en niet een lappendeken van opties, zoals nu het geval is.

Reparaties worden momenteel via Windows Update (Corporate Edition) en HFNetCheck aangeboden, maar dat gaat lang niet altijd goed. Eerder deze maand bracht Microsoft bijvoorbeeld het reparatiebestand MS02-018 uit voor zijn Internet Information Server, maar het oude bestand werd niet (goed) overschreven, hoewel Windows Update rapporteert dat dit wel het geval is. Ook in andere gevallen spreken de rapportages van Windows Update en HFNetCheck elkaar tegen.

De tekortkomingen zijn bepaalde softwarehuizen niet ontgaan. Zij bieden commerciële software aan voor het beheer van reparatiebestanden. Microsoft heeft inmiddels beterschap beloofd. HFNetCheck en Windows Update zullen beter op elkaar worden afgestemd.