ESET introduceert NOD32 Antivirus voor Linux

  • Bron (c) 2011, VirusAlert

ESET introduceert antivirus software voor Linux besturingssystemen. Het gaat hierbij om de NOD32 Antivirus 4 Business Edition voor Linux Desktop en de NOD32 Antivirus 4 voor Linux. De slimme proactieve detectie blokkeert zowel bekende malware, als onbekende – of mutaties van bekende – malware. ESET NOD32 Antivirus voor Linux is verkrijgbaar bij SpicyLemon uit Sliedrecht.

ESET ontwikkelde eerder antivirus software voor Windows en Mac, maar heeft deze nu ook beschikbaar voor pc’s en notebooks met het Linux-besturingssysteem. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te werken met Linux, zowel in het bedrijfsleven als thuis. ESET NOD32 Antivirus voor Linux werkt op basis van de unieke ESET ThreatSense-technologie. ThreatSense detecteert en wist automatisch malware en andere internetgevaren die binnenkomen via e-mail. NOD32 Antivirus voor Linux controleert en scant ook verwisselbare media zoals usb-sticks, FireWire, cd’s en dvd’s. Tijdens de toepassing van de antivirus software van ESET blijven zowel de prestatie, als de snelheid van pc’s gelijk.

Unilicense
NOD32 Antivirus voor Linux beschermt, naast Linux pc’s, ook Windows en Mac pc’s binnen hetzelfde netwerk. De crossplatform bescherming van ESET limiteert het gevaar van malware infiltraties via netwerk shares, e-mail en verwisselbare media, waarbij op zichzelf moeilijk te besmetten Apple Mac’s gebruikt worden als ’aanvalsbasis’ voor Windows- of Linux pc’s binnen hetzelfde netwerk. Met het licentieprogramma ESET Unilicense worden computers met meerdere besturingssystemen beschermd.

IT-beheer
Met de ESET Remote Administrator voor NOD32 Antivirus 4 Business Edition voor Linux Desktop kan het netwerk vanaf één beheerconsole door een IT-manager worden gecontroleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan updates, push tasks en security policies. De systemen worden tijdens deze sessies door de ESET antivirus software zo min mogelijk belast.

Linux-distributies
NOD32 Antivirus voor Linux is geschikt voor pc’s met een Intel of AMD processor. De beveiligingssoftware is geschikt voor serveromgevingen van Debian, RedHat, Ubuntu, SuSe, Fedora en Mandriva. Ook ondersteunt ESET de meeste DEB bestanden en RPM softwarepakket beheerssystemen voor Linux-distributies. Gedurende de licentieperiode zijn alle updates gratis en is een nieuwe versie van het product vrij, dus zonder additionele kosten, te downloaden.

Over ESET en SpicyLemon
Het Slowaakse ESET, leverancier van antivirus software, is wereldwijd actief met de verkoop van het antivirus programma ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security en ESET Cybersecurity for Mac. Wereldwijd zijn er meer dan 140 miljoen gebruikers die ESET beveiligingssoftware gebruiken. In Nederland wordt de security software ESET NOD32 gedistribueerd door SpicyLemon uit Sliedrecht, die software van ESET via resellers aan eindgebruikers verkoopt. De security producten van ESET zijn snel en betrouwbaar. Bovendien stellen de producten een minimum aan