ESET Mobile Security voor Android Smartphones in beta beschikbaar.

  • Bron (c) 2011, VirusAlert

ESET, de leider in proactieve bescherming, breidt zijn portfolio van beveiligingsoplossingen uit naar apparaten die op het populaire Android-platform draaien. ESET biedt nu ESET Mobile Security voor drie besturingssystemen waaronder Symbian, Windows Mobile en Android. De beta versie is beschikbaar om te downloaden vanaf de website van het bedrijf, ESET.com.

Volgens recent onderzoek van Gartner, bedroeg de wereldwijde verkoop van smartphones vorig jaar 297 miljoen stuks, een stijging van meer dan 72 procent ten opzichte van 2009. Het Android besturingssysteem alleen is al goed voor 22,7 procent van dit totaal. Met de nieuwste aanwinst zijn ESET’s Mobiele beveiligings-oplossingen nu in staat om meer dan 60 procent van de smartphone-gebruikers te beschermen tegen opkomende bedreigingen.

“Android-smartphones worden steeds populairder, en worden gebruikt om aanzienlijke hoeveelheden gevoelige gegevens op te slaan, vaak zonder dat de gebruiker dit beseft. Wat belangrijker is, persoonlijke informatie welke privé hoort te blijven wordt voortdurend gedeeld of draadloos overgedragen. Bestanden, e-mails, SMS-en MMS-berichten verdienen het hoogste niveau van bescherming om misbruik te voorkomen”, zegt Miroslav Majtaz, Mobile Security Specialist bij ESET. “ESET Mobile Security is ons antwoord op de stijgende bezorgdheid over de veiligheid in de mobiele communicatie sector,” voegt hij eraan toe.

ESET Mail Security 4.3 for Microsoft Exchange Server biedt proactieve protectie tegen eventuele digitale gevaren zonder dat er uren of dagen moet worden gewacht op nieuwe updates. Deze oplossing heeft na een eenvoudige installatie geen invloed op de prestaties van de mailserver. De anti-spamoplossing biedt effectieve mailbeveiliging, zonder dat de snelheid van processen binnen het it-systeem daar hinder van ondervinden.

Mobile Security voor Android, BETA

KEY FEATURES

Uniek gedrag gebaseerde detectie ̶ Geeft waarschuwingen over verdachte activiteiten op uw telefoon. Alle toepassingen, bestanden, mappen en SD-geheugenkaarten worden voortdurend gescand op nieuwe bedreigingen, met inbegrip van verborgen bestanden en processen.

SMS/MMS Antispam ̶ Hiermee kan de gebruiker betrouwbare contacten definiëren via aanpasbare black- of whitelist of om gewoon berichten te blokkeren van onbekende nummers.

Call Intercept ̶ Deze functie blokkeert ongewenste oproepen in beide richtingen – inkomende en uitgaande. Dit is een krachtige tool die bij uitstek geschikt is voor ouders om de telefoonrekeningen van de kinderen te controleren.

Security Audit with Built-in Task Manager ̶ Biedt informatie over alle vitale functies van de telefoon, de levensduur van de batterij, vrije schijfruimte, lopende processen, Bluetooth, en zichtbaarheid van uw apparaat via draadloze verbindingen.

Frisse, nieuwe gebruikersinterface – Speciaal voor Android gemaakte lay-out, voor een verbeterde gebruikerservaring.

Over ESET en SpicyLemon
Het Slowaakse ESET, leverancier van antivirus software, is wereldwijd actief met de verkoop van het antivirus programma ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security, ESET Cybersecurity for Mac en inmiddels ook Mobile Security for Android. Wereldwijd zijn er meer dan 140 miljoen gebruikers die ESET beveiligingssoftware gebruiken. In Nederland wordt de security software ESET NOD32 gedistribueerd door SpicyLemon uit Sliedrecht, die software van ESET via resellers aan eindgebruikers verkoopt. De security producten van ESET zijn snel en betrouwbaar. Bovendien stellen de producten een minimum aan systeemvereisten.

website Spicylemon