ESET Smart Security 5 wederom als beste uit de test van Consumentenbond

  • Bron (c) 2012, VirusAlert

ESET Smart Security 5 Home Edition komt als één van de beste uit de test naar virusscanners van de Consumentenbond. De bond beoordeelde 18 gratis en betaalde beveiligingssoftwarepakketten. Zowel bij het testoordeel (6,5) als de reviews (4 sterren) scoorde ESET Smart Security 5 hoog. Nienke Ryan, managing director van SpicyLemon: “Net als vorig jaar laat deze onafhankelijke test zien dat we met onze ESET-producten de meest effectieve en betrouwbare online beveiliging bieden.“

ESET Smart Security 5 Home Edition behaalde uitstekende resultaten op gebruiksgemak (8,4), systeembelasting (7,2) en firewall (7,9). In de reviews scoorde ook prestaties goed. De belangrijkste voordelen van ESET Smart Security 5 Home Edition vindt de Consumentenbond de goede gebruikersinterface en het feit dat het programma geen extra’s, zoals browsertoolbars, installeert.

Uiteenlopende testresultaten
De Consumentenbond onderzocht beveiligingssoftwarepakketten van onder andere Norton, Avira, Kaspersky, Gdata en ESET. Deze werden getest op bijvoorbeeld het weren van virussen, trojaanse paarden, malware en virussen. Ook de gebruiksvriendelijkheid werd beoordeeld. Verder werd gemeten hoe de software het opstarten en functioneren van de pc vertraagde (systeembelasting) en werden de prestaties van de firewall getest.

Over SpicyLemon
SpicyLemon is beveiligingsspecialist van onder andere een nieuwe generatie computerbeveiliging van ESET NOD32, Acronis en Puresight Parental suite. Een nieuwe generatie, omdat de producten sneller en betrouwbaarder werken dan concurrerende producten en net even anders dan anders functioneren. Bovendien gebruiken de producten hiervoor een minimum aan systeemresources.


website SpicyLemon