Europese bedrijven kwetsbaar voor virusaanvallen

  • Bron (c) 2006, Automatiseringsgids.nl

Bijna de helft van de Europese bedrijven meent dat hun ICT-infrastructuur op geen enkel moment veilig is voor virussen, hackers en andere gevaren. Dat blijkt uit onderzoek naar ‘patch management’ onder meer dan zeshonderd ICT-managers bij Europese bedrijven door Ipsos Research in opdracht van McAfee.

Van de ondervraagden zegt 45 procent zich nooit veilig te voelen voor de gevaren die de software en het netwerk bedreigen. Ruim een kwart geeft aan dat het minimaal 48 uur duurt voordat nieuwe patches zijn geïnstalleerd. Bij meer dan eenderde ontbreekt elk inzicht op het aantal patches dat in de laatste zes maanden is geïnstalleerd’.

Bij 58 procent van de respondenten ontbreekt het aan inzicht in de kosten die het implementeren van patches met zich meebrengt. Een op de vijf ICT-medewerkers is minimaal een uur per dag kwijt aan research op het gebied van kwetsbaarheden en patches. (Peter Lievense)

Bijna de helft van de Europese bedrijven meent dat hun ICT-infrastructuur op geen enkel moment veilig is voor virussen, hackers en andere gevaren.