Fortinet breekt records met twee nieuwe FortiGate security appliances

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

FortiGate-3810A en FortiGate-3016B voorzien in de behoefte aan grotere bandbreedte en snellere security van de nieuwste generatie netwerken

Amersfoort, 11 juni 2007 – Fortinet – de pionier en leverancier van unified threat management (UTM) systemen – breidt vandaag de FortiGate™-3000 Series multi-threat security appliances uit met de annoncering van twee nieuwe producten – de FortiGate-3810A en de FortiGate-3016B – en een serie expansiemodulen die tegemoet komen aan de behoefte aan throughput van enterprises en MSSP’s (Managed Security Service Providers), of deze zelfs overtreffen.

De nieuwe FortiGate systemen zijn zeer schaalbaar. Ze breken de records in de security-industrie door tot 26 Gbps firewall performance te bieden en de prestaties van de concurrerende systemen met ongeveer 300% te verbeteren. De FortiGate-3810A en FortiGate-3016B appliances zijn ideaal om in te zetten in core networks en datacentra. Ook beantwoorden ze aan de zware eisen van service providers die diensten willen ontwikkelen op basis van het FortiGate platform.

Met de toenemende blended threat aanvallen en de groei aan bandbreedtevretende applicaties, zoals Web 2.0, VoIP en IPTV, eisen enterprises en service providers significant beter presterende en schaalbare security-producten die kunnen ook in de toekomst kunnen voorzien in de behoeften. Nu er maar weinig leveranciers in staat zijn deze uitdaging het hoofd te bieden, zijn sommige bedrijven voor hun nieuwste generatie netwerken gedwongen te kiezen tussen veiligheid enerzijds en anderzijds prestaties. De nieuwe systemen van Fortinet lossen dit dilemma op.

De FortiGate-3810A en FortiGate-3016B platforms bouwen voort op de best-in-class prestaties van de FortiGate-3600A, die afgelopen najaar op de markt is gebracht. Deze prestaties worden bereikt door de combinatie van Fortinet’s bestaande FortiASIC™-CP6 Content Processor en de nieuwe FortiASIC-NP2 Network Processor, die een firewall throughput tot 26 Gbps op één enkel apparaat mogelijk maakt. Het concurrerende product dat een beetje in de buurt komt haalt maximaal maar 7 Gbps firewall throughput. Bovendien zijn hardware-accelerated gigabit Ethernet interfaces beschikbaar voor alle platforms in de FortiGate-3000 Series teneinde wire speed firewall en near wire speed VPN performance mogelijk te maken. Dit waarborgt dat tijdgevoelige applicaties zoals VoIP of IPTV niet te lijden hebben van network latency of jitter.

De nieuwe FortiGate systemen komen zonder meer tegemoet aan de behoeften aan een flexibele en schaalbare, maximaal presterende oplossing. Ze bieden de optie voor modulaire Advanced Mezzanine Card (AMC) expansie, die voorziet in hardware-versnelde 10 gigabit XFP interfaces alsmede gigabit SFP interfaces en hard drive storage opties. De AMC specificatie, ook wel AdvancedMC™ genoemd, is een open standaard die door het PICMG consortium is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de nieuwste generatie behoeften aan carrier class hardware.

“De volgende generatie netwerken en bandbreedtevretende applicaties veranderen de manier waarop mensen en bedrijven het internet gebruiken. Ze brengen ook hogere eisen aan security en prestaties met zich mee,” zegt Richard Stiennon, chief marketing officer van Fortinet. “Met de introductie van onze nieuwe FortiGate systemen komt Fortinet tegemoet aan deze eisen. We bestendigen hiermee ons leiderschap op het gebied van innovatie en differentiatie in het strijdperk van security performance.”