G data Internet Security wederom als beste getest in vergelijk Consumentenbond

  • Bron (c) 2015, VirusAlert

De Consumentenbond heeft, net als ieder jaar, een uitgebreide test uitgevoerd van beveiligingssoftwarepakketten. Er werden 18 pakketten onder de loep genomen. Voor de achtste keer sinds zijn eerste deelname in 2005, heeft G DATA INTERNET SECURITY de testers weten te overtuigen en sleept het pakket de award van ‘Beste uit de Test’ in de wacht. Het zijn vooral de uitstekende bescherming tegen malware, de lage systeembelasting, de zelf in te stellen firewall en het opvallende gebruiksgemak die door de Consumentenbond worden geprezen.
Zijn geld waard

De Consumentenbond is, in tegenstelling tot vorig jaar, erg te spreken over de algemene kwaliteit van betaalde beveiligingspakketten. Waar G DATA INTERNET SECURITY vorig jaar nog werd bestempeld als één van de weinige pakketten die zijn geld waar waren, vindt de bond nu dat alle betaalde pakketten hun geld waard zijn. Een stuk kritischer is de consumentenorganisatie over gratis pakketten. Vooral het gratis pakket van Windows (Windows Defender in Windows 8 of Windows Microsoft Essentials voor de oudere besturingssystemen) stelt de testers teleur.

G DATA haalde in de vergelijkende test hetzelfde puntentotaal als twee andere pakketten, maar omdat G DATA INTERNET SECURITY van de drie winnende pakketten het voordeligst is, prijkt het bovenaan de uitslagenlijst. De testers zeggen over G DATA:

“G DATA […] biedt de beste all-roundbeveiliging. […] Goede bescherming tegen malware, een lage systeembelasting, een uitgebreide firewall en gebruiksvriendelijk.”

Belangrijkste kenmerken van G DATA INTERNET SECURITY

– Nieuwste G DATA CloseGap-technologie voor complete virusdetectie
– Nieuw: exploitbeveiliging – voorkomt het uitbuiten van beveiligingslekken
– Nieuw: keyloggerbeveiliging – geautomatiseerde, virushandtekening-onafhankelijke, real-time bescherming zonder extra systeembelasting
– Bespaart rekenkracht dankzij fingerprinting en afwezigheidscans
– Bescherming voor surfen en e-mailen
– Veilig internetbankieren met G DATA BankGuard
– Stille firewall, spamfilter en kinderbeveiliging
– Elk uur updates, zodat nieuwe bedreigingen geen kans krijgen
– Nood-CD voor het desinfecteren van een geïnfecteerde computer
– Nederlandstalige helpdesk tegen lokaal tarief