Geen veiligheidspatches voor Microsoft deze maand

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Aanstaande dinsdag zal Microsoft op de maandelijkse patchdag geen veiligheidspatches uitbrengen. Wel zal de softwaregigant functionele fouten herstellen voor o.a. Windows Update.

Voornamelijk de functies Windows Update en Software Update Services a.s. krijgen dinsdag een update. Reeds eerder deze maand kreeg Service Pack 2 voor SQL Server 2005 een belangrijke update te verwerken. De patches die aankomende dinsdag gepubliceerd zullen worden, zijn echter geen van allen bedoeld om veiligheidsfouten op te lossen. Dat wil niet zeggen dat er deze maand geen veiligheidsfouten zijn. Er zijn namelijk wel een aantal kwetsbare plekken ontdekt in Internet Explorer 7, Publisher 2007 en Windows Vista. De updates voor die problemen bevinden zich nog in de ontwikkelfase.

De supportafdeling van Microsoft staat momenteel onder fikse tijdsdruk. Op verzoek van de Amerikaanse overheid is de omschakeling naar de zomertijd namelijk onverwacht een week eerder gepland dan was voorzien. Om ervoor te zorgen dat de software correct omgaat met de invoering van de nieuwe zomertijd gedurende de nacht van zaterdag op zondag, heeft Microsoft namelijk een dst-patch beschikbaar gesteld voor o.a. Windows en Exchange Server. In Europa gedraagt de zomertijd zich gelukkig nog wel zoals de Microsoft-software voorschrijft.