Gevaarlijke mails van de postbank in omloop

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Van “De post Bank” worden willekeurige mails verstuurd met een trojan (trojan-spy.HTML.gen). De tekst van de rondwarende mail barst van de Nederlandstalige fouten, maar is wel voorzien van het Postbank logo. In de mail probeert men de ontvanger te verleiden op de bijgevoegde link te klikken. NIET DOEN! Via de link download men het Trojaanse paard trojan-spy.html.gen.De tekst van de nepmail is als volgt:

Lieve klant van Post Bank

Tengevolge van betreft, voor de veiligheid en integriteit van de Post bankrekening wij hebben dit waarschuwing bericht uitgebracht. Het is naar onze aandacht gekomen dat uw Post bankrekening informatie geactualiseerd moet worden als deel van onze gaande verder verplichting om uw rekening te beschermen en om het geval van fraude op onze website te verminderen Indien u zou kunnen behagen neem 5-10 minuten uit uw online ervaring en actualiseer uw persoonlijke records bijgevolg dat u zult niet lopen tegen het lijf enig toekomstige problemen met de on line-service.

Eens u uw rekening cijfers hebt geactualiseerd, zal uw Online Rekening dienst niet onderbroken worden en zal verder als normaal gaan.

Begonnen te worden, alstublieft om de schakel beneden te klikken:
https://www.postbank.nl/ =

Deze instructie is naar iedereen helt klanten gestuurd worden en is verplicht te volgen. Wij kijken ernaar uit om verdergaan met verzorgen u uitstekende dienst.

Dank u.

De post Bank