Google: privacybeleid schendt Europese wet niet

  • Bron (c) 2013, VirusAlert

Google houdt zich met het privacybeleid dat het vorig jaar invoerde aan de Europese wetgeving, ook al stelt het College bescherming persoonsgegevens (CBP) dat het beleid in strijd met de Nederlandse wetgeving is, zo laat een woordvoerder van de zoekgigant weten.

Gisteren meldde de toezichthouder dat Google allerlei gegevens van gebruikers verzamelt. De informatie wordt via verschillende Google-diensten verkregen, zonder dat Google gebruikers vooraf goed informeert en zonder daarvoor vervolgens toestemming te vragen. “Google spint een onzichtbaar web van onze persoonsgegevens, zonder onze toestemming. En dat is bij wet verboden”, aldus CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm.

Volgens Al Verney, woordvoerder van Google in Brussel, respecteert het privacybeleid van Google de Europese wetgeving en zorgt het ervoor dat het bedrijf eenvoudigere en effectievere diensten kan aanbieden. Ook zou Google bij het onderzoek van het CBP betrokken zijn geweest en blijft het dit ook doen. Het gaat dan ook in op de uitnodiging van het CBP om een hoorzitting over het privacybeleid bij te wonen.