Hackers buiten gevaarlijk lek in Internet Explorer 6 uit

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Een groot lek in Internet Explorer 6 wordt veelvuldig misbruikt door hackers. Dit doen ze door middel van een code die op internet te vinden is. De code start doorgaans een trojan-downloadroutine die op zijn beurt een bot, spyware, achterdeur of een nog geavanceerdere trojan installeert. Volgens Microsoft doet het probleem zich alleen voor in Internet Explorer 6. en kan een deel van het probleem voorkomen worden door Active Scripting uit te schakelen. Als alternatief kan de gebruiker ook een andere browser nemen zoals Mozilla Firefox, Opera of de Safari webbrowser.

Microsoft heeft aangegeven dat ze zullen onderzoeken wat er precies fout zit. “We gaan onze klanten beschermen met de maandelijkse security update. En als het nodig is brengen we een tussentijdse security update uit”, staat te lezen op de website van Microsoft. Deze update komt waarschijnlijk in de vorm van een software patch (pleister).

Dit is het derde beveiligingsprobleem binnen een week dat Microsoft moet aanpakken. Eerder ging het om een fout waardoor Windows Pc’s op afstand konden worden gecontroleerd. De andere fout zorgde ervoor dat Internet Explorer crashte.