hoax Facebook privacy

Dit bericht is dus onwaar, het betreft een hoax.
Wat is een hoax? Meer informatie op: VirusAlert – wat is een hoax

Voor een actueel overzicht van hoax-es, VirusAlert – hoax lijst

===================================================
De inhoud van het bericht luidt:
===================================================

Hallo, FB vrienden: Ik wil graag PRIVÉ met jullie verbonden blijven.

Ik plaats foto’s van mijn familie, mijn vrienden en mijzelf, maar ik wil niet dat vreemden daar toegang toe krijgen! Met de recente veranderingen in FB echter, kan het “publiek” nu alles zien.

Dit gebeurt wanneer een vriend op “vind ik leuk” klikt of commentaar geeft: automatisch kunnen zijn vrienden (die niet altijd de jouwen zijn!!) ook onze berichten of foto´s zien/lezen. Helaas kunnen we deze instelling niet zelf wijzigen … want Facebook is op deze manier geconfigureerd.

Doe mij daarom een plezier: Plaats je muis op mijn naam hierboven (niet klikken), er verschijnt een venster, ga nu met de muis naar “VRIENDEN” (ook zonder te klikken), beweeg naar beneden naar “Instellingen”, klik nu hier en er zal een lijst verschijnen.

VERWIJDER de vinkjes bij “Foto´s” en bij “Reacties en vind-ik-leuks”. Door dit te doen, blijven mijn activiteiten onder mijn vrienden en familie en worden ze niet meer openbaar. Kopieer en plak nu alsjeblieft deze tekst op je eigen pagina. Zodra ik zie dat je dit op je eigen pagina geplaatst hebt zal ik hetzelfde doen.

— einde bericht —

Engelstalige variant:

My facebook friends: PLEASE place your mouse over my name above (DO NOT CLICK), a window will appear, now move the mouse on “FRIENDS” (also without clicking), then down to “Settings”, click here and a list will appear. REMOVE the CHECK on “COMMENTS & LIKE” and also “PHOTOS”. By doing this, my activity among my friends and family will no longer be available to the general public. Please copy and paste this on your wall. Once I see this posted on your page, I will do the same for you.

— einde bericht —

===================================================
einde bericht
===================================================
Dit bericht is dus onwaar, het betreft een hoax.
Wat is een hoax? Meer informatie op: VirusAlert – wat is een hoax

Voor een actueel overzicht van hoax-es, VirusAlert – hoax lijst