HotSMS nog steeds lek

  • Bron (c) 2001, Moenen.org

Op 22-11-2001 meldde XaNcE in zijn artikel dat HotSMS lek was. In een update van zijn artikel meldt hij dat HotSMS nog steeds lek is en nog meer fouten bevatten. HotSMS is een dienst, waarbij je 2 gratis SMS berichten mag versturen op een dag.

Zo is het ondere andere mogelijk om de afzender te veranderen, zodat men niet weet wie de SMS verstuurd. Daarnaast is het ook mogelijk om de gegevens van andere te bekijken, doordat het zogenaamde telefoonklapper een fout bevat. Hierdoor komen naam en mobiel gegevens van verschillende mensen vrij. Ook vermeld XaNcE dat het mogelijk is om onbeperkt SMS te versturen. HotSMS is inmiddels op de hoogte gesteld.

Het lijkt of er een vloek rust op sites die gratis een SMS service via internet aanbieden. Naast HotSMS bevatten de SMS services van Genie.nl en Lycos ook al fouten. Bij Genie.nl waren de gegevens van alle mensen die een account hadden bij Genie.nl te bezichtigen. Deze fout werd bekend gemaakt in de Nederlandstalige hackers e-zine Hackers 4 Hackers. Daarnaast werd ook uitgelegd hoe anderen deze fout konden misbruiken, aangezien Genie.nl niet reageerde op de persoon die deze fout had gevonden.

Bij Lycos hadden ze een systeem bedacht, waardoor mensen eerst een code moesten invoeren en pas daarna konden ze een SMS versturen. Hierdoor kon de service niet misbruikt worden door programma’s en andere sites. Dit systeem werd twee maanden geleden gekraakt door N|ghtHawk. Ook hij legde uit in de e-zine van Hackers 4 Hackers hoe men SMS kon versturen zonder de code in te voeren. Daarnaast kon men ook de reclame weghalen, die normaal gesproken voor het bericht zat en het nummer van de afzender veranderen in elk willekeurig telefoonnummer.

Lees hier het artikel van XaNcE over de fout van HotSMS.