in gesprek bij bellen kost 4 ct hoax

Hallo allemaal,

Het hiervolgende heb ik binnen gekregen via een andere lijst. Ik schrik hier dan van. Niet vanwege die 4 cent, maar dat het zomaar mag, terwijl er inderdaad wat over te doen geweest is, en er toen gezegt is dat dat niet mag.
Groetjes
************

Wij bellen al een hele tijd via Tele2 (1602).
Op een avond word ik gebeld door KPN met de mededeling dat zij *soms* net zo goedkoop zijn als Tele2 en of ik niet terug naar KPN wil.
Nou wil ik dat niet, maar ik raakte wel met een aardige mevrouw aan de praat.
In haar gesprek vertelde ze dat als je niet via KPN belt, je geen gebruik kunt maken van diensten zoals "toets 5 bij bezet".

Ze vertelde ook dat je dan dus iedere keer als je in gesprek krijgt (bijvoorbeeld bij je huisarts) het starttarief van 4 eurocent moet betalen.

PARDON ?!?!?!?!?

Weet u dat zeker ??
Ja, dat wist zij zeker.
Iedere keer als je belt via KPN betaal je 4 eurocent, ook als het toestel in gesprek is. (ik weet niet hoe dat zit bij geen gehoor).
Ik weet dat de OPTA (die controle-club van post en communicatie) destijds boos werd toen er geopperd werd om startkosten in rekening te brengen terwijl er geen verbinding tot stand was gebracht, maar ik heb nooit gehoord dat dat plan ook doorgegaan is.

Afijn, ik wil het naadje van de kous weten en bel de klantenservice van Tele2.
Hoe het bij KPN was, wisten ze niet, maar bij Tele2 is het zeker niet zo.

Ok, klantenservice KPN gebeld.

Man:
"Nee hoor, als je in gesprek krijgt, hoef je geen starttarief te betalen, dat zou toch raar zijn ?!?"

Ik:
"Oh… weet u dat zeker ? Ik werd namelijk daarnet door een collega van u gebeld, die me vertelde dat.. etc."

Man:
"Nou, als een collega dat zei, ga ik het toch even navragen."
(4 minuten in de wacht a raison van 10 eurocent per minuut)
" Mevrouw, dank voor het wachten. Nou, het spijt me, maar u heeft gelijk. Iedere keer als je een nummer toetst en in gesprek krijgt, berekenen wij 4 eurocent starttarief. Dat wist ik ook niet."

VIER EUROCENT !!!!! Dat is bijna een dubbeltje in oud geld !!!!

Ok, terug Tele2 gebeld.
Weer dezelfde vraag gesteld, deze keer met de mededeling dat zijn collega bij KPN het ook niet bleek te weten en of ook hij het niet even moest navragen.
Nee, hij wist het echt 100 % zeker.
Deze meneer vertelde me dat ik het kan zien op de gespecificeerde afrekening die je maandelijks krijgt. Staan daar vaker gesprekskosten op van 4 eurocent of een ander klein bedrag ?
Nagekeken, nee dat is echt niet het geval.

Heb deze man meteen gevraagd of hij wist of alle 16** carrier select telefoonbedrijven zonder starttarief werkten, maar dat blijkt niet zo te zijn. En hij wist niet welke dat wél en welke dat niet doen.

Maar goed, waar ik me helemaal blauw aan erger, is dat het nooit in de publiciteit is geweest dat KPN tegenwoordig geld rekent voor ‘in gesprek-gesprekken’

Toelichting:

Dit is een hoax, er wordt verondersteld dat het 4 ct kost bij KPN indien er geen verbinding tot stand komt.

Dit is NIET juist, zie ook www.kpn.com.
Je betaald alleen indien een verbinding tot stand komt.