ING waarschuwt voor phishing na DDoS-aanval

  • Bron (c) 2013, VirusAlert

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en ING waarschuwen consumenten voor phishingaanvallen die naar aanleiding van de DDoS-aanval op ING en iDeal uitgevoerd worden. “Ervaring leert dat een DDoS-aanval wordt misbruikt door andere cybercriminelen om phishingmails te versturen”, aldus de NVB. De ING stelt via Twitter dat er naar aanleiding van de storing phishingmails in omloop zijn.

Daarin wordt klanten gevraagd om op een valse website in te loggen. Gebruikers die zulke berichten ontvangen wordt opgeroepen om die naar valse-email@ing.nl door te sturen, aldus het bericht op Twitter. Zowel op 6 april als vandaag stuurde ING een waarschuwing naar de ongeveer 18.000 volgers.

Ook op de website worden ING-klanten via de nieuwssectie voor phishingmails gewaarschuwd, hoewel de bank daar niet specifiek op de downtime van vorige week ingaat.

Aanval
Afgelopen vrijdag waren de ING en iDeal het doelwit van de een DDoS-aanval waardoor verschillende diensten enige uren onbereikbaar waren. Wie er achter de aanval zit of wat het motief hiervoor was is onbekend.