Internet Explorer 7 verschijnt in oktober

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

De definitieve versie van IE7 verschijnt in oktober. Dat heeft het ontwikkelteam van Internet Explorer bekendgemaakt. ‘Enkele weken later’ krijgt iedereen met administratorrechten de uitnodiging om over te stappen. Webmasters krijgen het nog druk met de aanstaande browserrelease. Klanten die vooralsnog geen gebruik van de nieuwe browser willen maken zullen dan ook op korte termijn maatregelen moeten nemen, zoals het installeren van de zogeheten IE Blocker Toolkit.

Iedereen die een site onderhoudt, is uitgenodigd om zijn online publicaties met behulp van Release Candidate 1 te testen. Met als doel het gereedschap en een reeks handleidingen tegen het licht te houden. De vraag kan natuurlijk gesteld worden of het aanpassen van sites wel de juiste manier is om compatibiliteit met de nieuwe browser te verzorgen.
‘Compatibiliteit is uiterst belangrijk voor ons en we proberen om alle belangrijke problemen op te lossen’, schrijft ‘IE7 Compatibility Program Manager’ Scott Graff op het officiële blog van de browsermaker. ‘Honderd procent uitwisselbaar zijn is onmogelijk zonder uw hulp.’