Kaspersky Anti-virus en AVIRA beschermen beter tegen virussen dan Windows OneCare

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Het onderzoeksbureau AV-comparatives heeft in februari een grootschalig onderzoek gehouden onder de anti-virus industrie. Op verschillende onderdelen werden de scanners 1 voor 1 getest. Bij het kiezen is het voor de consument ook belangrijk om te kijken naar punten zoals systeembelasting, ondersteuning en gebruiksgemak. Het onderzoek werd uitgevoerd met 1 miljoen testbestanden.

De volgende virusscanners kwamen als beste uit de bus:

• Kaspersky
• F-Secure
• Gdata AVK
• Trustport
• AVIRA
• eScan

Al deze virusscaners bieden volgens AV-comparatives een uitstekende bescherming. Kaspersky kwam als beste single engine virusscanner naar voren en scoorde met name op het onderdeel het detecteren van Windows virussen, macro’s, wormen en scripts zeer goed. Kaspersky behaalde daarmee een score van zelfs 99%. Windows OneCare zet hier een score neer van 91% neer. Op het gebied van backdoors, Trojaanse paarden en andere malware detectie werd AVIRA als single engine virusscanner het beste getest. Tijdens dit onderdeel staat Microsoft’s beveiligingssoftware wederom onderaan, met een score van 79,6%. Kijkend naar de totale detectie van malware door virusscanners die één engine gebruiken, scoort AVIRA met 98,85% het beste, gevolgd door Kaspersky met 97,89%. Microsoft kwam in dit onderdeel wederom als laatste uit de bus, goed voor 82,40%.

Microsoft Live One Care faalt

Microsoft’s Windows Live OneCare heeft wederom een anti-virus software test niet succesvol doorstaan. De eerste keer dat Microsoft’s anti-virussoftware kritiek te verduren kreeg was tijdens de test van Virus Bulletin. Als een van de weinige scanners haalde het niet de VB100 certificering. Slechts één malware familie miste, maar dat is er wel 1 teveel. De tweede keer was het resultaat van de scanner zo slecht (bij de AV-comparatives test van februari) dat de scanner niet aan de minimale vereisten voldeed. Voor Microsoft is er nog werk aan de winkel.