Kaspersky Lab kondigt een nieuwe versie voor haar centrale beheerssoftware aan

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Maintenance Pack 3 voor de Kaspersky® Administration Kit

Kaspersky Lab is gestart met het uitgeven van de Maintenance Pack 3 voor de Kaspersky Administration Kit. De Kaspersky Administration Kit vormt de centrale beheerssoftware voor de Kaspersky Anti-Virus producten op een bedrijfsnetwerk. De nieuwe versie is voorzien van een groot aantal wijzigingen ten aanzien van de functionaliteit waardoor het gebruiksgemak en de accuraatheid van het programma sterk verhoogd is.

De verbeteringen

In totaal zijn er in deze uitgave van Maintenance Pack 3 voor de Kaspersky Administration Kit ruim 50 verbeteringen doorgevoerd. De gebruikersinterface (welke gebaseerd is op een MMC-console) heeft een aantal belangrijke functies direct in beeld gekregen zodat statusinformatie van het gehele netwerk met 1 muisklik is op te vragen. Verder worden nieuwe computers binnen een netwerk nu desgewenst volledig automatisch in een beheersgroep geplaatst en eventueel voorzien van de gewenste Kaspersky Anti-Virus software.

Het verwerken van geïnfecteerde bestanden op het netwerk is nu een eenvoudige taak geworden voor de netwerkbeheerder doordat lijsten van alle verdachte en in quarantaine geplaatste objecten automatisch gegenereerd kunnen worden. Verder is het beheer van de instellingen voor de Kaspersky Anti-Virus programma’s nu flexibeler en krachtiger geworden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een en hetzelfde programma twee verschillende policy’s aan te maken. Hiermee is het dan mogelijk om tijdens een virusuitbraak het netwerk in een ‘verhoogde detectie’ status te brengen.

Over de Kaspersky Administration Kit
De Kaspersky Administration Kit biedt gecentraliseerde administratie van Kaspersky Anti-Virus software die binnen een netwerk actief is. Het programma zorgt voor maximale controle over de instellingen van de diverse Anti-Virus programma’s en houdt continue de algemene status van de virusactiviteit op een netwerk in de gaten. Hierbij hoeft de omvang of geografische verdeeldheid van een netwerk geen beperking te vormen. Het systeem is flexibel genoeg om zich aan iedere netwerk samenstelling aan te passen. De schaalbaarheid en hiërarchische verdelingsmogelijkheden zorgen voor een optimaal gebruik van resources binnen een netwerk. Communicatie tussen de verschillende netwerkonderdelen vind plaats op basis van TCP/IP protocollen, gekoppeld aan een maximale veiligheid voor de verbindingen door middel van gesloten communicatietunnels.

Met de Kaspersky Administration Kit kan een netwerkbeheerder de volledige breedte en diepte van de Anti-Virus beveiliging op een computer controleren en sturen. Dit begint al met de krachtige mogelijkheden om op afstand de software te installeren op de computers of servers. Als de antivirus software eenmaal op de computers en servers binnen het netwerk geïnstalleerd is kan de Kaspersky Administration Kit zorg dragen voor een centrale distributie van de nieuwste Anti-Virus databases. Dit alles is gekoppeld aan een uitgebreid rapportagesysteem waarbij automatisch berichten en rapportages gemaakt kunnen worden over een diversiteit aan informatie zoals: detectie van een virus, succesvol voltooien van taken, status van bijwerken van de Anti-Virus databases en het aantal gedetecteerde computers op een netwerk.

De netwerkbeheerder kan computers en servers verdelen over verschillende groepen. Vervolgens kan voor deze groepen eenvoudig het beveiligingsbeleid geconfigureerd worden voor de geïnstalleerde software. Als de beheerder dit wenst kan hij die instellingen later nog per individueel systeem aanpassen of specifieke taken op een systeem of een groep starten. Rapportage van een diversiteit aan informatie uit het netwerk kan real-time weergegeven worden, of periodiek in statische rapporten. De informatie die in deze rapporten biedt een algemeen overzicht en desgewenst zeer gedetailleerde informatie over ieder individueel systeem.