Kaspersky voorspelt uitbraak worm ‘Warezov Madness’

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Kaspersky, leverancier van beveiligingssoftware waarschuwt voor een grote uitbraak van de Warezov-worm. De worm kan dagelijks opduiken in twintig nieuwe varianten.

Kaspersky, leverancier van beveiligingssoftware voorspelt ‘Warezov Madness’, een grootschalige uitbraak van de Warezov-worm. De worm kan dagelijks opduiken in twintig nieuwe varianten. Dat maakte de Russische veiligheidsexperts bekend tijdens de presentatie van de virus top-20, juli 2007.

Hoewel in de lijst van juli 2007 ‘slechts’ één variant van de mailworm staat (vorige maand waren er vier vermeldingen van Warezov-varianten) voorspelt de Russische leverancier een grote Warevoz uitbraak voor later dit jaar. De uitbraak is volgens de experts gelijk aan de situatie in oktober 2006 toen dagelijks meer dan twintig varianten van de worm werden opgespoord.

Warezov verspreidt zich als bijlage in geïnfecteerde e-mails. De bijlage in de mail bevat geen kopie van de worm, maar een component die andere schadelijke bestanden downloadt via het internet. Besmette berichten zullen worden verzonden naar alle op de computer verzamelde e-mail adressen. De worm kopieert zichzelf in een Windows PE EXE file. Dit is ingepakt met UPX. Varianten van dit programma kunnen in grootte variëren van 20KB tot 135KB.