KPN denkt aan sabotage bij vastlopen chatsessie

  • Bron (c) 2002, Zonnet.nl

(via ANP:) KPN denkt aan sabotage bij het vastlopen van de chatsessie van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Kort na het begin van het gesprek, dinsdagavond, tussen honderd genodigden en het paar liep de site van het koninklijk huis vast door een technische storing.

KPN was berekend op enkele tienduizenden ‘hits’. In plaats daarvan werd de chatsessie volgens het bedrijf ruim drie miljard keer opgeroepen. Daardoor zou het systeem zijn vastgelopen. Een dergelijk aantal is vrijwel alleen mogelijk als er kwade opzet in het spel is. Het bedrijf biedt zijn excuses aan aan het koninklijk paar en aan de deelnemers van de sessie.

Internetgebruikers kregen om even over half zeven al na de eerste vraag aan het paar een grijs scherm voorgeschoteld. Ook was de beloofde video van het paar niet te zien. De Rijksvoorlichtingdienst (RVD) stelt in een reactie dat de ,,KPN tevoren had gegarandeerd dat de gehele sessie vlekkeloos op het internet zou worden uitgezonden, ongeacht de omvang van de belangstelling”.

Het bruidspaar verheugde zich erg op het rechtstreekse contact via het internet en betreurt ten zeerste dat het nu niet door kan gaan, aldus de RVD. Er is volgens de dienst geen tijd meer om nog voor het huwelijk een nieuwe chatsessie te organiseren.

artikel op zonnet.nl