KPN Planet- gebruikers ontvangen mails van Phishers

  • Bron (c) 2008, VirusAlert

Nederlandse internetgebruikers zijn weer het doelwit van een phishingaanval. KPN is dit keer het doelwit, met name hebben de oplichters het op de specifieke klantenkring van Planet voorzien. In de e-mail, die van het Kpnplanet messaging center afkomstig lijkt, wordt “Kpnplanet e-mail account eigenaars” gevraagd of ze hun gebruikersnaam, wachtwoord, geboortedatum en regio willen prijsgeven. Het bericht dat we ontvingen bevatte geen link, dus het is onduidelijk hoe de phishers de gegevens wilden bemachtigen. Wel duidelijk is dat het bericht zeer slecht is vertaald.

Een woordvoerder van KPN liet weten nog niet van de aanval op de hoogte te zijn. Nederlandstalige phishingberichten zijn inmiddels een heuse trend. In februari waren Nederlandse Paypal gebruikers, Visa en Mastercard kaarthouders, Postbank en Neckermann klanten het doelwit.

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: service@kpnplanet.nl [mailto:service@kpnplanet.nl]
Verzonden: zaterdag 8 maart 2008 5:00
Aan: undisclosed-recipients:
Onderwerp: Controleer uw account nu Kpnplanet

Controleer uw account nu Kpnplanet

Beste Kpnplanet account eigenaar,

Dit bericht is afkomstig van Kpnplanet messaging center voor alle Kpnplanet e-mail account eigenaars. We zijn nu bezig met de verbetering van onze databank en e-mail account center. Wij zijn het verwijderen van alle Kpnplanet e-mail account te creëren van meer ruimte voor nieuwe accounts.

Om te voorkomen dat uw account uit afsluiting krijgt u hieronder te werken, zodat we weten dat het een van de huidige account gebruikt.

************************************************** *********
Bevestig uw e-mailadres hieronder identiteit
E-mail Gebruikersnaam: ……… …..
E-mail Wachtwoord: ……………
Geboortedatum: …………….
Land of gebied: ………
************************************************** *********

Waarschuwing! Account eigenaar die weigert te updaten zijn of haar account binnen zeven dagen na ontvangst van deze waarschuwing verliest zijn of haar account definitief.

Dank u voor het gebruik van Kpnplanet!
Waarschuwing code: VX2G99AAJ

Bedankt,
Kpnplanet Team
Http://Kpnplanet.nl/