Makers van de spionage website MySpace.com ontmaskert

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Shaun Harrison en Saverio Mondelli, makers van de website MySpaceplus zijn afgelopen vrijdag gearresteerd. Zij reisden die dag nietsvermoedend naar Los Angeles in de veronderstelling andere medewerkers van MySpace te ontmoeten. De afspraak bleek echter een ontmoeting met undercoveragenten, die beide tieners direct in de boeien sloegen. De tieners Shaun Harrison en Saverio Mondelli zijn respectievelijk 18 en 19 jaar oud.

MySpaceplus is een van de grootste MySpace-spionagewebsites. Het heeft meer dan 55.000 gebruikers die de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld het e-mailadres van hun bezoekers te achterhalen. Ook kan de insider bekijken hoe vaak een bezoeker een bepaalde MySpace-pagina hadden bezocht.

Het probleem ontstond toen de software van de makers Harrison en Mondelli ineens werd geblokkeerd. De twee tieners dreigden ermee een nieuwe ‘onbreekbare’ code op de communitysite los te laten, tenzij MySpace de tieners 150.000 dollar zou betalen. MySpace schakelde daarop de politie in. Op 5 juni moet het tweetal voor de rechter verschijnen en kunnen daarmee theoretisch vier jaar achter de tralies verdwijnen.