Managed Security Symantec behaalt Certificaat.

  • Bron (c) 2002, symantec

persbericht

Leiden, 2 juli 2002 – Symantec’s Security Operations Centers voor Managed Security Services zijn gecertificeerd met de BS7799 (British Standards) standaard. De BS7799-standaard is een allesomvattende specificatie die de vereisten definieert voor het opstellen, implementeren en documenteren van een effectief management systeem voor informatiebeveiliging. De BS7799-certificatie garandeert klanten en partners van Symantec dat informatie en data in de Security Operations Centers optimaal worden beschermd dankzij streng gecontroleerde procedures en richtlijnen.

De geavanceerde BS7799-gecertificeerde centra voor beveiligingsactiviteiten in San Antonio, Texas en in Zuid-Engeland bieden klanten van Symantec 24 uur per dag allesomvattend beveiligingsbeheer. Tot de activiteiten behoren onder andere monitoring van IT-systemen en response services bij beveiligingsproblemen door specialisten van Symantec. Symantec Managed Security Services staat voor doelgerichte en kosteneffectieve dienstverlening waarmee organisaties investeringen in technologie en eigen middelen kunnen beperken en tegelijkertijd beveiligingsproblemen doeltreffend kunnen oplossen.

“KPMG is één van de weinige organisaties die bevoegd zijn om het BS7799-certificaat af te leveren. KPMG erkend de moeilijkheid en tegelijk de waarde van de certificering in de huidige e-business omgeving waarin de bedreigingen voor beveiliging elke dag toenemen in aantal en complexiteit.”, verduidelijkt Hoofd Certification Services James Keegan van KPMG. “KPMG is erg verheugd dat het mocht overgaan tot de BS7799-certificatie van Symantec. Dit toont aan dat Symantec over een hoog ontwikkelde beveiligingsinfrastructuur beschikt.”

De BS7799-certificatie was de bekroning op een complex proces dat normaal zes tot negen maanden in beslag neemt. Symantec maakte gebruik van beproefde richtlijnen, standaarden, procedures en rapporten voor het implementeren en handhaven van een management systeem voor informatiebeveiliging. Dit systeem beschermt activa en beheert risico’s vanuit de Symantec’s Security Operations Centers die de integriteit van intern en extern gedeelde informatie bewaakt. Symantec rondde de BS7799-certificatie af met een intensieve security audit door KPMG Certification Services, één van de zeven organisaties die door de UKAS (UK Accreditation Services) gekwalificeerd zijn om compliance audits uit te voeren aangaande de conformiteit met de uitgebreide BS7799 standaard. Na het behalen van de certificatie zijn periodiek terugkerende revisies en audits vereist om deze te behouden.

“Wij zijn zeer blij met deze vrij uitzonderlijke certificatie. Het is een krachtdadige bevestiging van Symantec’s operationele kwaliteit en de onverminderde betrokkenheid om borg te staan voor de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritieke informatie van onze klanten”, stelt Craig Robinson, vice-president van Symantec’s Managed Security Services.
De BS7799-certificatie bestaat sinds 1995 en wordt in vele landen erkend als dé standaard voor de praktijk van informatiebeveiliging. BS7799 heeft zich in zes jaar tijd ontwikkeld tot de internationale standaard ISO17799. Terwijl ISO1779 het model voor management systemen voor informatiebeveiliging beschrijft in een internationale context, blijft de BS7799-certificatie het enige bewijs dat een organisatie ook daadwerkelijk conform is met de veeleisende standaard