McAfee en Skype werken samen aan beveiliging

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Skype certificering voor McAfee Internet Security Suite 2006

McAfee en Skype maken vandaag bekend dat de McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 en McAfee Personal Firewall 2006 vanaf nu Skype gecertificeerd zijn. Daarmee is nu officieel bevestigd dat deze beveiligingsproducten van McAfee in alle opzichten voldoen aan de strikte normen die Skype hanteert ten aanzien van veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Zowel Skype als McAfee stelt zich tot doel internetgebruikers te helpen bij de bescherming van de op hun PC opgeslagen digitale informatie. In dat kader biedt de Skype certificering van de McAfee Internet Security Suite en VirusScan-producten nu een extra garantie voor de veiligheid van alle gegevens op een PC. Zo kunnen bijvoorbeeld bestanden die met de ‘file transfer’-functie van Skype worden verzonden, eenvoudig worden gescand met behulp van de door Skype gecertificeerde producten van McAfee. Dit betekent een extra beveiligingslaag voor gedeelde documenten in een al beveiligde omgeving. Voor telefoongesprekken en chat-sessies via Skype heeft altijd al gegolden dat ze strikt vertrouwelijk zijn en worden beschermd door de versleutelingstechnologie van Skype zelf, en daar komt ook geen verandering in.

“Wij bedienen meer dan 113 miljoen klanten en het is voor ons van essentieel belang dat onze gebruikersgemeenschap verzekerd is van optimale beveiliging, ook waar het gaat om bescherming tegen virussen”, zegt Kurt Sauer, chief security officer bij Skype. “Skype zelf is al uiterst veilig en met de aanvullende beveiliging van de McAfee producten geldt dat nu ook voor de gehele computeromgeving.”

Met ingang van vandaag zijn de McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 en McAfee Personal Firewall 2006 alle drie volledig Skype gecertificeerd. Het Skype certificeringslogo zal ook op de verpakking van de McAfee Internet Security Suite 2006 worden gevoerd.

Sarah Whipp, senior director EMEA Marketing bij McAfee zegt hierover: “Ons streven is een zo prettig mogelijke internetervaring in een volledig beveiligde computeromgeving te realiseren. McAfee is dan ook bijzonder verheugd over deze samenwerking met Skype, want samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze klanten en gebruikers online volkomen veilig zijn.”

De Skype gecertificeerde McAfee producten zijn online beschikbaar op http://www.mcafeestore.com/ en te koop bij vrijwel alle vakhandels in Europa. Dit is een wereldwijde overeenkomst en de producten worden nu op de markt gebracht in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In de nabije toekomst zullen de producten ook in andere regio’s beschikbaar komen.