McAfee introduceert nieuwe WebShield e1000 appliance voor proactieve beveiliging tegen virussen en kwaadaardige content

  • Bron (c) 2003, VirusAlert

McAfee Security, businesspartner van VirusAlert.nl, kondigt vandaag de beschikbaarheid van de nieuwe McAfee WebShield e1000 appliance, en geactualiseerde softwareversies voor de WebShield e250 en e500 appliances aan. De McAfee WebShield appliances zijn schaalbare, geïntegreerde producten waarin antivirus- en contentmanagementsoftware wordt gecombineerd met speciaal ontwikkelde hardware. Ze bieden op de gateway op proactieve wijze bescherming tegen virussen en andere veiligheidsrisico’s.

“De internet gateway is vaak onbedoeld een doorgeefluik voor een hele reeks aan beveiligingsproblemen, zoals virussen, spam, en ongepaste of gevaarlijke content en webverkeer,” aldus Eric Hemmendinger, research director voor beveiliging en privacy bij Aberdeen Group. “De McAfee WebShield Appliances combineren bescherming tegen al deze problemen in een enkel, schaalbaar product, en bieden daarmee een complete oplossing voor bedrijven. Met WebShield hoeven ze niet langer allerlei verschillende losse producten te installeren die beveiliging onnodig ingewikkeld maken.”

De nieuwe WebShield e1000 kan tot 160.000 SMTP-berichten per uur of 2MB aan http-verkeer per seconde scannen, ongeveer het dubbele van concurrerende producten. Daarnaast ondersteunt WebShield e1000 ook de koperen gigabit-netwerkinfrastructuren die bij grotere bedrijven populair zijn.

Alle drie de versies van de WebShield appliance scannen SMTP-emailverkeer, http-webverkeer, FTP-fileverkeer en POP3-emailverkeer, dat vooral wordt gebruikt door kleinere bedrijven. De geactualiseerde software voor de McAfee WebShield appliances, inclusief de e250 en e500, maken http-beveiliging eenvoudiger door duidelijke rapportage, transparante bridging en routing voor hoge beschikbaarheidconfiguraties, en ingebouwde load-sharing voor betere prestaties.

“Door verdediging aan de internet gateway bieden de McAfee WebShield appliances proactieve bescherming tegen virussen, blended threats en ander kwaadaardig verkeer,”aldus Zoe Lowther, senior solutions marketing manager voor de McAfee WebShield appliances. “Aangevuld met traditionele antivirusproducten voor op de desktop, servers en emailapplicaties is bewezen dat WebShield bijzonder effectief is in het stoppen van blended threats voordat ze schade kunnen aanrichten.”

WebShield appliances zijn te installeren op vrijwel elk bestaand netwerk om de gebruikers te beschermen tegen ongepaste content en spam emails. De WebShield appliances worden centraal beheerd via een web-interface en rapporteren direct aan de McAfee ePolicy Orchestrator beheersconsole waardoor een reeks aan grafische rapporten kan worden ontwikkeld.

De McAfee WebShield e1000, e500 en e250 gateway appliances zijn vanaf heden beschikbaar.