McAfee lanceert virusbescherming voor Novell Netware 6.

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

McAfee, business partner van VirusAlert, introduceert virusbescherming voor Novell Netware 6 NetShield 4.6 oplossing vereenvoudigt netwerkbeheer en rapportage dankzij integratie met ePolicy Orchestrator.

McAfee, onderdeel van Network Associates (Nasdaq: NETA), maakt bekend dat haar NetShield 4.6 oplossing beschikbaar is voor Novell Netware 6 servers. NetShield 4.6 biedt beheer- en configuratiecontrole vanuit één enkele console, zodat verdediging tegen virussen en kwaadaardige code eenvoudiger wordt voor de miljoenen NetWare-gebruikers over de hele wereld.

NetShield 4.6 voor NetWare is geïntegreerd met McAfee’s ePolicy Orchestrator (ePO). Gebruikers van NetWare 6 servers kunnen nu gebruik maken van de volledige functionaliteit van ePO, waaronder rapportage en trendanalyse, en remote software implementatie.

“McAfee wil de netwerken van haar klanten – op alle grote platformen – beschermen tegen kwaadaardige codes en virusuitbraken,” legt Zoe Lowther, product marketing manager voor McAfee NetShield, uit. “We hebben nauw samengewerkt met Novell om de NetShield productlijn zodanig te ontwikkelen dat we tegemoet komen aan de beveiligingsbehoeften van de gebruikers van de nieuwe versie van Novell’s besturingssysteem.”

McAfee is een strategische Novell-partner. Dit betekent snellere, eenvoudigere en geïntegreerde virusbescherming voor gebruikers van Novell-omgevingen of gemengde NetWare/NT-netwerken. De NetShield oplossing voor NetWare is één van de eerste anti-virusproducten die gecertificeerd is op de laatste versie van NetWare, en die McAfee’s toonaangevende beveiliging met Novell’s directory services combineert.

“McAfee biedt NetWare klanten al lange tijd waardevolle bescherming tegen beveiligingsinbreuken,” aldus Carleton Watkins, Director van Novell’s Worldwide Developer Support. “NetShield 4.6 software is door ons getest en goedgekeurd, wat betekent dat het product gegarandeerd compatibel is met NetWare 6. NetWare gebruikers kunnen dus rekenen op de voordelen van McAfee’s beveiliging, gecombineerd met de bewezen veiligheid en betrouwbaarheid van NetWare.”

De NetShield oplossing ondersteunt ook Novell eDirectory, waarmee beheerders automatische melding van virusdetectie krijgen. Daarnaast biedt NetShield voor NetWare volledige ondersteuning voor NetWare Storage Services (NSS), onderdeel van NetWare 6.

Beschikbaarheid
NetShield 4.6 voor NetWare 6 is vanaf vandaag beschikbaar. De NetShield oplossing is ook beschikbaar voor Microsoft Windows NT, NetApp Filers en Celerra File Servers. Meer informatie onder ander bij SmartSoftware:SmartSoftware