McAfee levert proactieve bescherming tegen exploitatie van kwetsbaarheden in Cisco IOS

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

McAfee(R) IntruShield Network Intrusion Prevention Appliances bieden volledige bescherming tegen nieuwste aanvalstactieken die gebruikmaken van zwakke plekken in Cisco IOS

Complete en in de praktijk bewezen beveiligingsoplossingen van McAfee voor risicobeheersing nu en op de lange termijn

Amsterdam, 5 augustus 2005 — McAfee, Inc. (NYSE: MFE), wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Security Risk Management, bevestigt vandaag dat het bekende IntruShield IPS-systeem (Intrusion Prevention System) volledige, preventieve bescherming biedt tegen aanvallen en exploitatietechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van bekende en nieuwe zwakke plekken in de netwerkinfrastructuur van ondernemingen. De infrastructuurbeveiliging die de IntruShield systemen op dit moment bieden, is ook in staat anticiperend op te treden tegen nieuwe virustactieken die gebruikmaken van kwetsbaarheden in Cisco IOS, een thema waar op de recente Black Hat conferentie uitvoerig bij werd stilgestaan. Bij deze nieuwe technieken gaat het om aanvallen op bestaande infrastructuurapparatuur waarop de laatste patches van Cisco om wat voor reden dan ook niet zijn geïnstalleerd of niet kunnen worden geïnstalleerd. Uit testen is gebleken dat IntruShield een volledige en proactieve vorm van beveiliging biedt tegen exploitatie van alle bekede kwetsbaarheden in IOS, ook zonder verdere actualisering van virusdefinities.

De demonstraties die op de Black Hat conferentie van vorige week werden gegeven, tonen opnieuw aan dat gebruik en onderhoud van elke netwerktechnologie hoe dan ook gepaard gaat met risico’s, aangezien deze technologieën nu eenmaal functioneren in een per definitie onveilige omgeving waarin alle infrastructurele apparatuur het slachtoffer kan worden van aanvallen. Het aanbrengen van de nodige beveiligingspatches voor bedrijfsessentiële componenten als switches en routers is daarbij een extra gecompliceerde zaak, omdat problemen die daarbij kunnen optreden ten koste gaan van netwerkbeschikbaarheid, waardoor de directe zakelijke belangen in het geding komen. In dit complex van conflicterende belangen is een netwerk IPS-systeem van Enterprise-kwaliteit de enige doeltreffende oplossing om de zakelijk essentiële infrastructuur te beveiligen tijdens de periode van kwetsbaarheid die onvermijdelijk optreedt tussen aanvang en afronding van het traject van installeren, testen en implementeren van patches.

McAfee biedt volledige bescherming van de bedrijfsinfrastructuur tegen alle nieuwe virusvarianten op basis van een gepatenteerde ‘shell code detection’ technologie die een integraal onderdeel vormt van het geavanceerde instrumentarium voor detectie en blokkering van kwaadwillende code, anomalieën en DoS-aanvallen. De in de praktijk bewezen, speciaal ontwikkelde IntruShield applicaties leveren het prestatievermogen dat nodig is om het totale netwerkverkeer in real-time te controleren en volledige bescherming te garanderen, niet alleen tegen specifieke exploitatietechnieken, maar op het algemene niveau van principiële kwetsbaarheid.

“Bij McAfee staat actuele bescherming tegen elke vorm van netwerkbeveiligingsbedreiging voorop, en daar vallen dus ook de nieuwe exploitatietechnieken onder die het gemunt hebben op Cisco IOS en die vorige week zoveel aandacht hebben gekregen,” zegt Vince Rossi, senior vice president product management and marketing bij McAfee. “Aandacht die overigens volledig terecht is, want als deze technieken zouden worden gebruik voor een gerichte aanval op de kritieke netwerkinfrastructuur, zouden ze enorme schade kunnen aanrichten in grote en kleine ondernemingen. Alleen McAfee beschikt over het complete bereik van systeem- en netwerkbeveiligingsoplossingen dat nodig is om aanvallen te identificeren, te ontregelen en te blokkeren en alleen McAfee

IntruShield biedt volledige, proactieve bescherming van de netwerkinfrastructuur, ook zonder de patches die nu beschikbaar worden gemaakt.”

Alle producten van McAfee komen tot stand met ondersteuning van McAfee AVERT, een speciale afdeling van McAfee die zich bezighoudt met onderzoek naar anti-virustechnologie en systeemkwetsbaarheden. Het internationale researchteam van McAfee AVERT beschikt over de gecombineerde expertise van de McAfee IntruShield, McAfee Entercept(R) en McAfee Foundstone(R) organisaties. McAfee AVERT ontwikkelt oplossingen die het gezamenlijke resultaat zijn van de inspanningen van het eigen onderzoeksteam, de geavanceerde heuristische en generieke McAfee AVERT AutoImmune detectietechnologie en de ActiveDAT technologie voor beveiligingsmechanismen tegen nieuwe virussen.

Met betrekking tot de nu gebleken kwetsbaarheden in Cisco IOS raadt McAfee alle betrokken organisaties aan een compleet systeem voor netwerkbeveiliging te realiseren en daarnaast alle noodzakelijke patches te installeren en de veiligheidsaanbevelingen van Cisco strikt te volgen. De benodigde patches zijn beschikbaar op de website van Cisco, op dit adres:

http://www.cisco.com/warp/public/707/cisco-sa-20050729-ipv6.shtml .

Meer informatie over de complete beveiligingsoplossingen van McAfee is te vinden op de website van het bedrijf, op dit adres: www.mcafee.com.