McAfee versterkt focus op groeimarkt MKB

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

McAfee Inc. (NYSE: MFE) maakt de strategische keuze bekend voor versterkte focus op de groeiende markt voor beveiligingsproducten in het MKB-segment. McAfee werkt in die context aan uitbreiding van de verkoopteams en aanpassing van producten die beter aansluiten op de speciale bedrijfsbehoeften van organisaties met 100 tot 1000 medewerkers. McAfee ziet in dit marktsegment voor 2007 een geschat omzetpotentieel van circa $2,4 miljard. De nieuwe Secure Internet Gateway en de verbeterde Total Protection-producten moeten deze versterkte focus op het middensegment mede ondersteunen.

“Naar ons oordeel liggen er enorme mogelijkheden in het middenmarktsegment, een sector waar wij ons de afgelopen jaren niet nadrukkelijk op hebben gericht,” aldus Darrell Rodenbaugh, senior vice president Worldwide Field Operations bij McAfee. “Met een vernieuwde focus op onze producten en onze verkoopstaf kunnen we in dit segment een significant resultaat neerzetten, daar ben ik van overtuigd.”

Sinds het begin van dit jaar werkt McAfee aan de formatie van een speciaal verkoopteam voor het middensegment dat nu al uit meer dan 125 medewerkers bestaat. Daarnaast zijn er nieuwe telemarketing teams in het leven geroepen voor assistentie van de channel partners in Noord-Amerika en Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ook is inmiddels een begin gemaakt met een aantal aantrekkelijke displacement-programma’s ter stimulering van de verkoop aan ondernemingen in het middensegment.

Middelgrote organisaties beschikken niet over de middelen van grote ondernemingen, maar ze hebben wel te maken met veel van dezelfde, toenemende veiligheidsrisico’s. Daar komt bij dat middelgrote ondernemingen over het algemeen niet veel tijd kunnen uittrekken voor beveiliging, maar hun beleid op dat gebied wel aan willen kunnen passen en bijstellen wanneer dat nodig is. McAfee kan daarbij helpen door functionaliteit van enterprise-klasse beschikbaar te maken in producten die eenvoudig te implementeren zijn en weinig systeembeheer vereisen.

“Van alle marktsectoren die wij in het oog houden is het middensegment één van de snelst groeiende en juist in dat segment zijn steeds meer bedrijven op zoek naar complete, eenvoudig te beheren beveiligingsoplossingen” aldus Brian Burke, analist beveiligingsproducten en -diensten bij IDC. “Middelgrote ondernemingen hebben hetzelfde niveau van beveiliging nodig dat in de grote concerns al aanwezig is, maar ze hebben geen zin in een verzameling van losse systemen waar ze zelf structuur in aan moeten brengen. De trend gaat duidelijk in de richting van geïntegreerde, simpel te beheren beveiliging.”

Uitgebreid productaanbod

Ter ondersteuning van deze vernieuwde focus op het middensegment van de markt, introduceert McAfee vandaag een nieuwe aanvulling op het productaanbod van gecombineerde e-mail- en internetbeveiliging in de vorm van Secure Internet Gateway 3000, een systeem dat speciaal is ontwikkeld voor middelgrote ondernemingen. De nieuwe Secure Internet Gateway 3000 is voordeliger in prijs en ondersteunt kleinere gebruikersgroepen, tot 300 per unit. Een van de Secure Internet Gateway-applicaties van McAfee kreeg eerder dit jaar de prestigieuze Checkmark Premium Antispam certificering van West Coast Labs voor het blokkeren van 98% van alle spam-mails.

Secure Internet Gateway 3000 biedt volledige, geavanceerde bescherming tegen spam, virussen, spyware en malafide websites in één geïntegreerde, betaalbare en eenvoudig te beheren applicatie. Het is een van de voorbeelden van de succesvolle strategie van McAfee die uitgaat van compleet risicobeheer op basis van een combinatie van doelmatige bescherming tegen cyberdreigingen en extra functies die een effectief beleid op het gebied van internettoegang mogelijk maken.

“Wij werken nu met de eerdere versie van McAfee Secure Internet Gateway en als het om betrouwbaarheid gaat, is dat een absoluut waterdicht systeem,” zegt Tony Toth, corporate security officer bij RPC. “Dat er nu, met de nieuwe versie, extra mogelijkheden bijkomen, is voor ons en onze gebruikers alleen maar goed nieuws.”

Naast Secure Internet Gateway 3000 is er nu ook McAfee Total Protection, een oplossing die met de optie van totale uitbesteding van systeembeheer de flexibiliteit biedt waar juist middelgrote ondernemingen uitdrukkelijk behoefte aan hebben. De klant kan bij dit systeem kiezen voor volledig verzorgde service en hosted beveiliging, inclusief firewall en bescherming tegen virussen, spyware, spam en phishing, alles in één eenvoudig te installeren en eenvoudig te gebruiken totaaloplossing.

Zowel Secure Internet Gateway 3000 als Total Protection worden geleverd met McAfee SiteAdvisor, een adviserend programma dat helpt bij het vermijden van riskante websites en op die manier de kans op besmetting door adware, spyware en virussen vermindert. Ook het risico dat gebruikers met phishing-tactieken te maken krijgen, wordt met SiteAdvisor beter beheersbaar.

Waar conventionele URL-filters bedoeld zijn om toegang tot schadelijke of inhoudelijk bedenkelijke websites te blokkeren, wat wil zeggen dat er in feite een categorisering wordt opgesteld van aanvaardbare en onaanvaardbare sites, werkt SiteAdvisor volgens een veel bredere opzet. Los van categorisaties wordt het algemene ‘gedrag’ van alle mogelijke websites geanalyseerd om zo de mate van risico te bepalen. Want ook schijnbaar onschuldige sites als webwinkels kunnen in werkelijkheid een verborgen bron zijn van spam-mail en hinderlijke pop-ups.

Brian Burke van IDC: “Het vermogen tot filtering van onveilige websites betekent een extra laag bescherming tegen spam, spyware en internetfraude.”