McAfee VirusScan op eerste plaats in neutraal vergelijk van av-software voor thuis.

  • Bron (c) 2004, VirusAlert

McAfee, wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag bekend dat de detectietechnologie zoals die gebruikt wordt in de onlangs geïntroduceerde 2005-versie van McAfee(R) VirusScan(R) voor privé-gebruikers de hoogste waardering heeft gekregen in twee recente onderzoeken van AV-Comparatives (www.av-comparatives.org), een onafhankelijke testorganisatie. In deze onderzoeken liet McAfee 12 vergelijkbare producten van andere softwareleveranciers achter zich.

“Elke dag komen er nieuwe virussen en andere vormen van kwaadwillende code in omloop,” zegt Andreas Clementi, projectcoördinator bij AV-Comparatives.

“Het is dan ook bij anti-virusprogramma’s als McAfee VirusScan van het
grootste belang dat de virusdefinities in hetzelfde hoge tempo worden
geactualiseerd en aangevuld, want dat is de enige manier om die nieuwe
bedreigingen tijdig te kunnen identificeren. Tegelijkertijd is het gebruik
van generieke of heuristische technieken noodzakelijk om verdachte code op het spoor te komen voordat die tot feitelijke epidemieën leidt. Onze tests hebben aangetoond dat McAfee VirusScan op beide aspecten uitstekend voldoet.”

In de eerste van de twee vergelijkende onderzoeken door AV-Comparatives, waarvan de resultaten in mei 2004 bekend werden gemaakt, stonden behavioristische en heuristische scan-technieken centraal, terwijl bij het tweede, meer recente onderzoek uit augustus 2004 met name werd gekeken naar on-demand detectie van virussen, kwaadwillende code en de zogenaamde ‘dialers’. In beide onderzoeken kreeg McAfee VirusScan voor de thuisgebruiker de hoogste waardering.

“Deze testresultaten van AV-Comparatives tonen aan dat McAfee VirusScan met zijn pro-actieve beschermingstechnologie voor de thuiscomputer een
strategisch bijzonder sterke positie heeft ten opzichte van de
concurrentie,” zegt Brent Lymer, senior director product and partner
management bij de McAfee Consumer Strategy and Marketing Group. “Wij zijn er trots op dat wij de privé-computergebruiker met dit product een zeer
geavanceerde, in zijn klasse toonaangevende en normzettende vorm van
beveiliging kunnen bieden.”

Meer informatie over AV-Comparatives is te vinden op
http://www.av-comparatives.org/