McAfee werkt mee aan initiatief voor zoeken naar oplossingen ter bestrijding van online fraude

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

McAfee verenigt zich met andere vooraanstaande brancheleiders in het Trusted Electronic Communications Forum (TECF), gericht op het aannemen en bevorderen van normen ter bestrijding van diefstal van on line identiteit

McAfee, Inc. pionier en wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakte vandaag bekend dat het bedrijf is toegetreden tot het Trusted Electronic Communications Forum (TECF). Dit is een wereldwijd consortium van toonaangevende bedrijven uit verschillende branches, dat zich richt op het bestrijden van phishing, spoofing en andere on line deceptietactieken, die kunnen leiden tot diefstal van identiteit, uitholling van elektronische communicatie als bruikbare manier van communiceren en merkwantrouwen.
McAfee, wereldwijd erkend als leider op het gebied van beveiligingssoftware door zijn complete McAfee Secure Content Management tools die een bijdrage leveren aan het beveiligen van het berichtenverkeer, heeft zich bij de organisatie aangesloten om een actieve rol te gaan spelen in de ontwikkeling van best practices.

De tegen zowel ondernemingen als thuisgebruikers gerichte spoofing en phishing epidemie behelst onder andere het verspreiden van e-mailberichten die van vertrouwde bronnen afkomstig lijken te zijn. Via links in deze e-mailberichten komt de gebruiker echter op frauduleuze websites, die vaak adressen, links en grafisch materiaal bevatten waardoor het lijkt alsof het om echte websites gaat. Aangezien het doel is om privé-informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en PIN-codes te verkrijgen, zijn de gevolgen bijzonder schadelijk.

“Virtuele bedreigingen, zoals spoofing en phishing, hebben de vooruitgang van communicatie via internet belemmerd en een negatieve invloed gehad op de effectiviteit waarmee bedrijven gebruikmaken van internet- en e-businesstechnologie,” aldus Shawn Eldridge, Chairman, TECF. “Wij verheugen ons op de toetreding tot onze organisatie van McAfee, een bedrijf met veel invloed binnen onze branche, waardoor de enorme kennis en deskundigheid van dit bedrijf kan worden benut voor het vinden van een definitieve oplossing voor dit grote probleem.”

“McAfee treedt graag toe tot het TECF en is blij met deze mogelijkheid voor het uitwisselen van onze expertise op het gebied van beveiliging met andere toonaangevende ondernemingen, die net als wij streven naar het uitbannen van phishing aanvallen,” zei Steve Crutchfield, director of product marketing van McAfee, Inc. “Door actief deel te nemen aan TECF’s werkgroepen en technologietrials krijgen wij de kans om onze geavanceerde technologie voor secure content management verder te ontwikkelen en klanten te beschermen tegen kostbare virtuele bedreigingen.”

Om bedrijven te helpen zich te wapenen tegen phishing aanvallen en te waarborgen dat al het in- en uitgaande berichtenverkeer volkomen veilig is, biedt McAfee zijn klanten op dit moment meerlaagse beveiliging met zijn brede aanbod aan McAfee Secure Content Management Solutions: McAfee® SpamKiller® for Mail Servers, McAfee SpamKiller toepassingen, McAfee SpamKiller for SecurityShield(tm) en McAfee Managed Mail Protection. Deze oplossingen kunnen worden geïnstalleerd in verschillende netwerkgebieden, zoals gateway, mail server, toepassingsserver en als beheerde service. Ga voor meer informatie over McAfee Secure Content Management oplossingen naar http://www.mcafee.com.

Over TECF
Het Trusted Electronic Communications Forum (TECF) is een wereldwijd consortium van toonaangevende bedrijven uit verschillende branches, dat zich richt op het bestrijden van phishing en spoofing aanvallen, die diefstal van identiteit en merkwantrouwen tot gevolg hebben. Het TECF bestaat uit een aantal van de invloedrijkste kennisleiders op het gebied van detailhandel, telecommunicatie, financiële dienstverlening, bancaire dienstverlening en technologie, die de handen ineen hebben geslagen om de bedreiging van phishing voor e-mail en e-commerce uit te bannen. Ga voor meer informatie naar .

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.