Microsoft aangeklaagd voor Slammer-schade.

  • Bron (c) 2003, VirusAlert

Een organisatie uit Korea die vorige maand bezoek kreeg van de Slammer-worm, overweegt een gerechtelijke aanklacht tegen Microsoft.

De Koreaanse burgerrechtenbeweging ‘The People’s Solidarity for Participatory Democracy’ (Pspd) wil de schade die het opliep door de Slammer-worm, verhalen op Microsoft. Volgens de vereniging heeft Microsoft namelijk niet voldoende inspanningen geleverd om het virus tegen te houden.

De Slammer-worm, ook wel ‘Sapphire’-worm of ‘Sqlexp’ genoemd, dringt binnen via een technologische zwakke plek in Microsoft SQL 2000 webservers, waar het virus het verkeer tussen verschillende servers overlaadt. De gevolgen zijn bekend: het Slammer-virus verlamde vorige maand wereldwijd de internetverbindingen. In Azië sloeg de Slammer-worm extra hard toe, in het bijzonder in Korea – dat land beschikt namelijk over het dichtste internet-netwerk van Azië.

De Pspd stelt nu dat Microsoft veel meer had moeten doen om die problemen te voorkomen. De softwaregigant had alle SQL Server-gebruikers rechtstreeks moeten verwittigen, vindt de burgerrechtenbeweging. Meer dan 3000 Koreaanse breedbandgebruikers zeggen de aanklacht van Pspd tegen Microsoft te steunen.