Microsoft gaat zich richten op beveiligingssoftware.

  • Bron (c) 2002, Webwereld

Microsoft heeft deze maand de ontwikkeling van nieuwe software stopgezet om eerst de beveiliging van zijn bestaande producten te verbeteren. Maar die stap belemmert het concern niet om naar nieuwe afzetmarkten te kijken, zo blijkt uit een interview dat CNet met Microsofts vice-president Jim Allchin had.

Niet alleen de eigen beveiliging van Microsoft krijgt prioriteit; het concern wil ook nieuwe beveiligingsproducten voor zijn zakelijke klanten ontwikkelen. Daartoe onderzoekt de onderneming op dit moment de oprichting van een nieuw bedrijfsonderdeel, zo zegt Allchin.

De nieuwe divisie zou belast worden met de uitbouw van Microsofts Internet Security and Acceleration (ISA) Server en met de ontwikkeling van nieuwe producten, waarover Allchin nog niets kwijt wilde.

De ISA Server combineert een firewall, webcaching en proxydiensten. Hiermee zouden zakelijke intranetten sneller en veiliger moeten worden gemaakt. Microsoft ziet veel potentieel in dit product. “We denken dat we er nog veel meer van kunnen verkopen”, zo zei Allchin.