Microsoft introduceert nieuwe versie Office

  • Bron (c) 2003, WebWereld.nl

De introductie van een nieuwe versie van Office is voor Microsoft traditioneel een belangrijke gebeurtenis. De software geldt immers als een belangrijke melkkoe voor het concern.

Inhoudelijk zal de gebeurtenis van dinsdagmiddag evenwel van minder belang zijn: bijna alles is al lang en breed bekend. Office 2003 zal – net als de huidige versie Office XP – bestaan uit Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Access, Frontpage en Publisher. Er is ook een aantal nieuwe applicaties toegevoegd, waarvan Infopath de belangrijkste is.

Met deze applicatie moeten bedrijfsprocessen worden versoepeld door verschillende toepassingen (zoals Excel, Word en Outlook) met elkaar te laten communiceren en alle gegevens in een mooi rapport te laten verschijnen.

Xml
InfoPath leunt hierbij sterk op xml. Ook bij de andere applicaties is er veel aandacht voor xml ingeruimd. Dit zijn ook direct de grootste veranderingen bij Word, Access en Excel.

Bij Outlook zijn de veranderingen een stuk groter. Zo introduceert Microsoft een andere schermindeling, waardoor de fabrikant meer informatie kwijt kan. Verder zijn de zoekmogelijkheden sterk uitgebreid en kan de gebruiker zijn mailtjes beter organiseren.

Ook maakt Microsoft bij Outlook 2003 naar eigen zeggen gebruik van krachtige filters die zowel virussen als spam moeten tegenhouden.

Samenwerken
Over de gehele linie legt Microsoft sterk de nadruk op het online samenwerken van verschillende teamleden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Windows Sharepoint Services. Medewerkers aan een bepaald project kunnen bijvoorbeeld op ieder moment zien wie er nog meer mee bezig is, veranderingen bijhouden of documenten beschermen.

Naar verwachting zullen de prijzen van de verschillende Office 2003-pakketten vergelijkbaar zijn met die van de huidige versie Office XP.

Artikel inclusief externe links op WebWereld.nl

website Microsoft Office 2003