Microsoft komt met preventieve oplossing voor Duqu-lek

  • Bron (c) 2011, VirusAlert

Microsoft heeft vandaag een tijdelijke oplossing beschikbaar gesteld die voorkomt dat het Duqu-virus automatisch uw systeem kan binnendringen.

Door een kwetsbaarheid in Windows (XP, server 2003, Vista, Server 2008, Server, Server 2008 R2, 7) aan te spreken kon het Duqu virus volledige controle over het systeem krijgen.

Het Duqu-virus zit verpakt in een Word bijlagebestand en wordt geactiveerd door dit (bijlage) bestand (handmatig) te openen. Vervolgens misbruikt Duqu de kwetsbaarheid in Windows om binnen te dringen in het systeem.
Deze kwetsbaarheid zit in alle actuele Windows versies en betreft een zwakte in de Win32K True Type font parsing engine.

De oplossing / advies
Microsoft stelt nu een FIX IT tool beschikbaar die ervoor zorgt dat de toegang tot deze kwetsbaarheid wordt afgesloten. VirusAlert adviseert Windows gebruikers om deze tijdelijke tool te gebruiken en daarmee het risico van infectie uit te sluiten.

Stap 1: Ga naar
support website Microsoft voor FIX IT tool

Stap 2: Kies op deze pagina onder het blokje ‘Fix it for me” voor de keuze “enable” en klik op de button “fix this problem”.

Stap 3: Kies vervolgens voor ‘uitvoeren” van dit programma / bestand.

Stap 4: Ga akkoord met de licentiebepalingen van Microsoft Fix IT.

(advies)
Stap 5: Update uw bestaande antivirussoftare en/of voer een scan (gratis) uit met de online scanner van Eset zodat u er zeker van bent dat het virus niet op uw systeem is binnengedrongen
klik hier voor de SpicyLemon antivirustool