Microsoft kondigt nieuwe patches aan

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Microsoft dicht aanstaande dinsdag, op de maandelijkse patchdag, ondermeer vier lekken in Windows. Deze week bracht het bedrijf al haastig een andere update uit, waarmee zeven kwetsbaarheden werden verholpen. Daaronder de patch tegen de bewegende muiscursors. Die fout maakt het voor hackers mogelijk om de controle over een computer op afstand over te nemen.

Eigenlijk had Microsoft dit lek eveneens aanstaande dinsdag willen dichten. Microsoft brengt in principe alleen updates uit op de tweede dinsdag van de maand. Omdat via het internet op grote schaal misbruik werd gemaakt van het betreffende lek, besloot het bedrijf de patch eerder uit te brengen. Tegelijk dichtte Microsoft zes andere lekken.
Daarom heeft Microsoft op de tweede dinsdag van maart voor het eerst in anderhalf jaar geen updates uitgebracht. Welke patches Microsoft komende dinsdag uitbrengt, is niet bekend. Het ernstigste lek wordt door het bedrijf aangemerkt als kritiek. De patches worden verspreid via de automatische updatefunctie van Windows.