Microsoft leert MKB malware verwijderen

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Volgens Microsoft is formatteren de beste methode om een geïnfecteerde Windows PC te redden. Midden- en Kleinbedrijven hebben meestal niet de tijd of de middelen om dit op die wijze te realiseren. Daarom heeft Microsoft nu de “malware removal starter kit” gepubliceerd. De kit beschrijft de verschillende dreigingen waarmee bedrijven te maken krijgen, en hoe aan de hand van de Windows Preinstallation Environment en Windows Automated Installation kit ze opgelost kunnen worden.

Verder gaat de softwaregigant uitgebreid in op het maken en beheren van een incident respons plan, hoe je kunt achterhalen of er een probleem is, hoe je prestatie problemen vindt en hoe je met een infectie moet omgaan. Er worden zelfs tools van concurrenten genoemd waarmee bedrijven hun systemen kunnen scannen. Toch biedt de uitgebreide handleiding geen garantie dat de malware ook echt weg is.

“Het is belangrijk om te begrijpen dat geen enkel proces een volledig herstel van de schade die kwaadaardige software veroorzaakt kan realiseren. Daarom is er geen vervanging voor een goede verdediging en betrouwbare backup en herstel processen. Als je de stappen in deze handleiding gebruikt, raden we je aan om na het herstel te onderzoeken hoe de malware op de computer is beland.”