Microsoft maakt Internet Explorer veilig

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Microsoft heeft gisteren tijdens een chatsessie de nieuwe beveiligingsmaatregelen voor Windows Vista bekend gemaakt. Internet Explorer, firewalling, anti-spyware en het besturingsssteem zelf worden beter beveiligd, waar in sommige gevallen administrator rechten nodig zijn om taken uit te voeren.

“We doen een aantal dingen in Windows Vista om gebruikers tegen malware te beschermen. Een van de meest innovatieve verbeteringen is de “protected mode” in Internet Explorer. De Protected mode beperkt de gevolgen van malware die zich via software lekken installeert. Dit wordt gedaan door Internet Eplorer geisoleerd te draaien, waardoor het niet meer als springplank fungeert voor aanvallers om de rest van het besturingssysteem over te nemen. Het is dan ook niet meer mogelijk om zonder toestemming van de gebruiker verder dan de “Temporary Internet Files” te komen. liet Microsoft’s Mike Nash weten.

“We zijn ook bezig om het aanvalsoppervlak te beperken door de meeste standaard ActiveX controls en COM objecten uit te schakelen. We doen ook verschillende dingen om phishing aanvallen te voorkomen” aldus de vice president van de “security business unit”.

Naast Internet Explorer werkt men ook aan het verbeteren van de Windows firewall, die in Windows Vista “bi-directional filtering” moet ondersteunen. Ook zullen alle Vista gebruikers van anti-spyware technologie voorzien worden. (Information Week)