Microsoft monster-patch dicht 28 Windows lekken

  • Bron (c) 2008, VirusAlert

Microsoft bewijst dat het venijn in de staart zit, want op de laatste patchdinsdag van het jaar dicht het maar liefst 28 beveiligingslekken in Windows en Office, de grootste update in de geschiedenis van de softwaregigant. Van de 28 kwetsbaarheden in Windows, Office, Internet Explorer, Visual Basic en Windows Media Player, zijn er 23 ernstig, wat betekent dat een aanvaller er het systeem mee kan overnemen. Office is het zwaarst getroffen, MS08-072 dicht namelijk 8 gaten in de kantoorsoftware.

Ook voor Internet Explorer moest Microsoft aan de slag. MS08-073 verhelpt vier ernstige lekken waardoor een aanvaller via een kwaadaardige pagina willekeurige code op het systeem kan uitvoeren. Daarnaast moeten ongepatchte Windows gebruikers opletten voor WMF bestanden, want wederom geeft het bestandsformaat hackers toegang tot het systeem. Updaten met MS08-071 is een beter idee.

Voor één van de lekken in Visual Basic is al exploitcode in omloop. Verder verwacht Microsoft dat er voor 12 andere lekken over niet al te lange tijd exploits zullen verschijnen.

Gebruikers wordt daarom dringend aangeraden zo spoedig mogelijk te updaten via Windows Update, Automatische Update of de betreffende Security Bulletins.

===================== TIP: =================
Gebruik de gratis verwijderingstool van SpicyLemon (Nederlandstalig).

klik hier voor de SpicyLemon antivirustool

Er opent zich een pagina waar wordt gevraagd om uw e-mailadres en uw naam. Deze voert u eenmalig in om de software gratis te kunnen downloaden en te gebruiken. Na gebruik kunt u desgewenst de software verwijderen.
================== (Einde TIP) ========================


met dank aan security.nl