Microsoft nog altijd nummer 1 doelwit van hackers

  • Bron (c) 2011, VirusAlert

In het tweede kwartaal van dit jaar is het wederom Microsoft dat het vaakst door hackers wordt aangevallen. Dit komt naar voren uit het kwartaalrapport van TrendMicro.

Apple stond in het eerste kwartaal nog bovenaan met 89 aanvallen op software van het bedrijf, maar is inmiddels buiten de top tien gezakt. Microsoft is nu de nummer 1. De ontwikkelaar van Windows stond in in het vorige onderzoek overigens op positie acht met 41 aanvallen.

Google staat in het meest recente kwartaal op nummer twee met 65 aanvallen, een stuk minder dan Microsoft dus. Ook het vorige kwartaal stond de zoekgigant op de tweede positie wat betreft aanvallen op de software. Toen waren het er nog 84.
Adobe (62), HP (57) en Oracle (50) maken de top vijf compleet.

Google staat sinds de introductie van Android, het mobiele besturingssysteem dat enorm aan populariteit heeft gewonnen in het afgelopen jaar, een stuk hoger op de lijst dan daarvoor.

Afname

Trend Micro bericht overigens dat het aantal aanvallen sinds januari afneemt. In de eerste maand van dit jaar werden 396 aanvallen gemeten. In juni was dit aantal gedaald naar 294. Volgens het onderzoeksbureau zal het aantal aanvallen ook de rest van dit jaar blijven afnemen.