Microsoft publiceert dinsdag vijf patches

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Microsoft brengt morgen in totaal vijf patches uit. Slechts één daarvan betreft een kritiek lek die alleen Windows 2000 gebruikers treft. De andere vier patches zijn bedoeld om lekken te repareren in Visual Studio, Windows Services voor Unix en tot slot voor de programma’s Windows Live en MSN Messenger.

Microsoft heeft een geplande beveiligingsupdate voor een lek in haar SharePoint software momenteel nog voor onbekende redenen geschrapt. Het volgens Microsoft “belangrijke” lek is aanwezig in Windows SharePoint Services 3.0 voor Windows Server 2003 en Office SharePoint Server 2007. De patch zou een lek moeten dichten waardoor een aanvaller zijn of haar rechten kan verhogen en toegang kan krijgen tot zaken die normaliter afgeschermd zijn. “De patch voor SharePoint verschijnt hoogstwaarschijnlijk pas tijdens de patchdinsdag van oktober”, aldus een woordvoerder van Microsoft. Het betreffende lek in SharePoint werd in mei van dit jaar ontdekt.

In tegenstelling tot de Patch updates in de maand augustus zal de patch-dinsdag van Microsoft morgen rustig verlopen. Vorige maand bracht Microsoft nog negen updates uit. Daarvan ging het in zes gevallen om patches voor kritieke lekken. Het totale aantal patches van Microsoft reparatiesoftware komt dit jaar uit op 55 reparaties.