Microsoft waarschuwt voor Windows- en Office-updates

  • Bron (c) 2014, VirusAlert

Naast de problemen met een update voor Exchange veroorzaken deze maand ook andere updates problemen bij Windows gebruikers, zo laat Microsoft weten. Het gaat om update KB3004394 voor het Windows Root Certificate Programma in Windows, dat op frauduleuze rootcertificaten controleert.

Microsoft waarschuwt dat er na de installatie zich problemen kunnen voordoen, waaronder de mogelijkheid om in de toekomst updates te installeren. Ook zou Windows Defender niet meer werken en zou het op sommige computers niet meer mogelijk zijn om Windowsupdates te verwijderen. De problemen spelen bij gebruikers van Windows 7 Service Pack 1 (SP1) en Windows Server 2008 R2 SP1.

Gebruikers krijgen verschillende adviezen van Microsoft. Wie de update nog niet heeft geinstalleerd wordt afgeraden dit te doen totdat er een nieuwe versie beschikbaar is. Wie de update heeft geïnstalleerd maar de computer nog niet heeft herstart, wordt geadviseerd om het herstarten van de computer uit te stellen. Voor gebruikers waar de update al wel is geïnstalleerd en de computer is herstart heeft Microsoft een nieuwe update uitgebracht (KB3024777) die update KB3004394 verwijdert.
Office

Verder laat de softwaregigant weten dat er een probleem is ontdekt met een beveiligingsupdate voor Microsoft Office 2010. Gebruikers krijgen een foutmelding als ze een Forms3 control of object aan een Office-document toevoegen of wanneer de eigenschappen van een control worden aangepast. Er zou inmiddels een onderzoek lopen en er wordt op korte termijn een oplossing verwacht.
Exchange

Eerder deze week besloot Microsoft wegens problemen een update voor Exchange Server 2010 terug te trekken. De update veroorzaakte een probleem waardoor Outlook geen verbinding met Exchange kan maken. Inmiddels heeft Microsoft de update gepatcht en wordt die weer opnieuw aangeboden. Het is nu al een aantal maanden op rij dat updates van Microsoft problemen veroorzaken.