Microsoft Windows-patch uitgesteld

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Microsoft kondigde donderdag 8 september nog aan deze week een patch te leveren, die een gevaarlijk lek in Windows zou dichten. Afgelopen weekend werd echter duidelijk dat het lapmiddel niet gereed komt. Op het laatste moment werd een probleem ontdekt dat extra inspanning en tests vraagt, zo luidt de uitleg van Microsoft.

Het ziet er naar uit dat er in september geen patchcollectie verschijnt. Normaal gebeurt dat – indien nodig – altijd op de tweede dinsdag van de maand. Het is nog onduidelijk of de patch in kwestie wordt opgeschoven naar oktober, of tegen de gewoonte in op een andere dag in september verschijnt. Wel verschijnt morgen een update voor Microsofts gratis virusscanner.
De vooraankondiging van de belangrijke patch van afgelopen donderdag bevatte nagenoeg geen informatie over de aard van de kwetsbaarheid, waarover dus slechts kan worden gespeculeerd. Keuze genoeg, echter: in de afgelopen maand werden door beveiligingsfirma’s verschillende nieuwe Windows-lekken gemeld, waaronder lekken in Internet Explorer die een aanvaller toegang kunnen verschaffen tot een pc.